POISKALI SMO ODGOVOR

april '23

Brezplačni prevozi starejših

Prevozi po mestnih občinah

V zadnjem času smo prejeli več vprašanj, zakaj Mestna občina Ljubljana ni vključena v mrežo brezplačnih prevozov starejših, na primer Prostofer ali Sopotniki. Starejši prebivalci, ki živijo na obrobju občine in imajo slabe povezave z mestnimi avtobusi, so odvisni od uslug sorodnikov ali sosedov, prevoz s taksijem pa se je v zadnjem času močno podražil.

Z Mestne občine Ljubljana (MOL) so nam odgovorili, da se lahko z mestnimi avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) upokojenci in invalidi vozijo brezplačno, potrebujejo pa vozovnico IJPP. Mreža prog mestnega prometa pokriva 97 odstotkov prebivalcev, ki imajo do najbližjega postajališča manj kot 500 metrov. Lani so uvedli linijo 10 do Podgrada, ki naj bi jo še podaljšali do Besnice. Pred leti so na območju širšega Sostrega uvedli linijo 26, ker se je izkazalo, da se v popoldanskem času vozi le malo potnikov, popoldanske prevoze omogočajo le na klic. Možnost prevoza na klic imajo tudi potnice in potniki, ki za samostojno uporabo prevozov potrebujejo dodatno pomoč (na primer gibalno ovirani). Za prevoz se dogovorite na številki 01 58 22 425 ali 051 44 99 92 in posebej opozorite, če za vstop potrebujete klančino. Gluhi in naglušni, gluhoslepi in osebe, ki uporabljajo znakovni jezik, pa lahko pošljejo SMS.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media