Treba se je pretolči naprej, samo naprej

september '23

Aktualno

V drugi polovici avgusta, ko pišem to besedilo, v koroških občinah, prizadetih od poplav, ne čutimo poletja. Pripeka je po svoje olajšanje, ker bodo gladine razbesnelih rek morebiti prej upadle, a hkrati naporna za vse, ki še kar rešujejo ostanke svojih domov in delajo pri svojih hišah tudi potem, ko so prostovoljci v množični obliki že odšli. Nekaterim ni ostalo nič, kakšne tragične zgodbe ljudi. Ti se oklepajo hvaležnosti, da so ostali vsaj živi in zdravi.

Ker prihajam iz Črne na Koroškem, ki so jo poplave popolnoma predrugačile, tudi sama pri sebi vse bolj čutim predrugačenje – osebno, profesionalno, v več pogledih se je nekaj temeljnega zamajalo v meni. Strašno je bilo v času pravega vesoljnega potopa, ki je lomastil po naši vasi in soseščini, a hkrati se z vsakim dnem odpirajo nove dimenzije strašnega. Uničena je javna infrastruktura, ceste so razdrapane, nerazpoznavne, plazovi marsikje še grozijo ali vsaj ovirajo in omejujejo poti, poškodovane so zasebne hiše, stanovanja, avtomobili … Koliko prigaranega imetja je v trenutku splavalo po vodah. Koliko doseženega skozi leta, pa v pičli noči porušenega.

Prikazan je samo večji odlomek članka. Ogled celotnih člankov je na voljo naročnikom, ki se za ogled članka v celoti lahko prijavijo tu.

Za prijavo potrebujete naročniško številko in PIN. Če ste naročnik, lahko za pridobitev številke PIN pošljete svoje podatke (ime, naslov, naročniška številka) na e-naslov evzajemnost@vzajemnost.si.

Če niste naročnik, se lahko naročite tu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media