Prejemniki hrvaških pokojnin

22. oktober 2013

V Republiki Hrvaški je od 14. septembra 2013 v veljavi Uredba o dopolnilih Zakona o pokojninskem zavarovanju, po kateri se uživalcu  pokojnine, ki na zahtevo Hrvaškega zavoda za pokojninsko zavarovanje (HZMO)  v določenem roku ne predloži listine ali podatka, ki je potreben za izplačilo prejemkov, nakazilo ustavi, če HZMO do tega podatka ne more priti po uradni poti.
Obrazec »Zahteva za dodelitev OIB – osobni identifkacijski broj« je HZMO po pošti poslal vsem uživalcem hrvaške pokojnine  skupaj z obrazcem  » potrdilo o živetju«, ki se enkrat letno pošilja uživalcem hrvaških pokojnin, ki pokojnino prejemajo izven Republike Hrvaške. Obrazec je dostopen  tudi na spletnih straneh Zavoda www.mirovinsko.hr ali na spletnih straneh hrvaške davčne uprave.
Omenjeni obrazec je potrebno izpolniti,mu priložiti overjeno kopijo osebne izkaznice ali potnega lista ter ga poslati na naslov Ministrstva za finance Republike Hrvaške – pristojni davčni upravi, ki bo potem podatek o osebni identifikacijski številki  (OIB) uradno poslala Hrvaškemu zavodu za pokojninsko zavarovanje (HZMO).
Odgovore na morebitna dodatna vprašanja lahko pridobite od Hrvaškega zavoda za pokojninsko zavarovanje (HZMO).
V Sloveniji živi približno 8000 oseb, ki prejemajo hrvaško pokojnino.

Informativni dan:

Če ste bili zaposleni na hrvaškem ali pa ste uživalec hrvaške pokojnine in imate vprašanja v zvezi z vašimi pokojninskimi pravicami, vas vabimo na pogovor s strokovnimi delavci Hrvaškega zavoda za pokojninsko zavarovanje (HZMO). Informativni dan bo potekal v četrtek, 24. 10. 2013 med 9.00 in 13.00 uro na sedežu ZPIZ Slovenije, Kolodvorska 15 v Ljubljani.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media