Vse generacije, vse barve, vsa znanja

19. maj 2015

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, v tednu od 18. do 24. maja že šestnajstič organizira Nacionalni teden prostovoljstva. Slogan prireditve, ki je pretekla leta potekala kot Festival prostovoljstva je: Vse generacije, vse barve, vsa znanja.

Prostovoljstvo ima ta teden glavno besedo v  Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, na Visokem pri Šenčurju, v Hrpeljah, Laškem, Izoli in v Ljubljani, kjer bo tudi osrednji dogodek, Veseli dan prostovoljstva in sicer  v torek, 9. junija. od 13. do 17. ure. Na Prešernovem trgu se bo predstavilo več kot 90 prostovoljskih organizacij.

Danes pa so v Slovenski filantropiji slavili Slovesni dan prostovoljstva in podelili nagrade najodličnejšim na področju prostovoljstva. Avtorici najboljših fotografij prostovoljskih akcij sta Tjaša Gnezda in Ana Vita Urh; najboljši zgodbi o prostovoljstvu sta v medijih predstavili Eva Godina in Anamarija Mihovec. Profesor na Srednji ekonomski šoli Maribor Boris Krabonja je dobil naziv Naj prostovoljec zaposlen v javni upravi. Posebno priznanje za prostovoljsko delovanje so dobili še Ivan Kramberger, Romana Lesjak in Matevž Pavčnik, osnovne šole Šmartno pri Litiji, Preska: Janka Modra, Dol pri Ljubljani, Toneta Čufarja Ljubljana in Vransko – Tabor, Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto ter učenka OŠ Maksa Durjave Maribor, Linda Buzhala.

Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto 2015 pa so prejele občine: Sežana, Slovenske Konjice in Vojnik; šest lanskoletnih zmagovalnih občin pa je z izpolnjevanjem kriterijev v letošnjem letu priznanje vnovič potrdilo. To so: Mestna občina Velenje ter občine Črna na Koroškem, Gornja Radgona, Krško, Ravne na Koroškem in Škofja Loka.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media