Za zdravo srce

25. september 2015

 »Za zdravo srce vseh in povsod« je geslo Svetovnega dneva srca (29. september). Ob tem pa strokovnjaki poudarjajo, da je vsak sam odgovoren za svoje srce. Kar 80 odstotkov prezgodnjih smrti zaradi bolezni srca in žilja bi namreč lahko preprečili predvsem z zdravim načinom življenja - najpomembnejša dejavnika sta manj kalorična prehrana in več gibanja.  

Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije vse leto ozavešča ljudi o pomenu zdravega načina življenja, še posebej veliko dogodkov je  po njihovih podružnicah v različnih krajih v septembru. Kar nekaj se jih bo odvilo ta konec tedna. Udeležite se jih!

V Ljubljani bodo v soboto, 26. septembra, od 9. do 13. ure na Prešernovem trgu potekale meritve krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, snemanje EKG, na stojnicah bodo obiskovalci dobili nasvete in informativno gradivo, preizkusili se bodo lahko v zabavnih igrah. V nedeljo pa bodo od 11. do 15. ure na Rožniku opravljali  meritve krvnega tlaka ter holesterola in sladkorja v krvi.

Gorenjska podružnica Društva za zdravje srca in ožilja prav tako 26. septembra v Gozdu Martuljku pripravlja srečanje ob Dnevu srca. Udeleženci bodo lahko sodelovali na meritvah krvnega tlaka, holesterola in sladkorja, se odločili za nordijsko hojo ali plavanje v bazenu hotela Špik.

Kraševci v nedeljo, 27. septembra, organizirajo srečanje pred jamo Vilenico v Lokvi, kjer bodo izvajali brezplačne meritve EKG in gleženjskega indeksa. Ob 10. uri pa se bodo udeleženci podali na hrib Stari Tabor (603 m) nad Lokvijo.

V Mariboru bodo jutri  med 9. in 11. uro v Mestnem parku pripravili test telesne zmogljivosti v hitri hoji na 2 kilometra, na posebej označeni Srčni poti. V soboto, 3. oktobra med 9. in 12. uro pa bo osrednja prireditev pod naslovom Srcu prijazno moje ravnanje na Trgu svobode.

Korošci se lahko to soboto ob 9. uri s Prevalj odpravijo na Brinjevo goro. Podružnica za Slovensko Istro pa 4. oktobra vabi na pohod na Slavnik.

Podrobnejši pregled dogodkov preverite na spletni strani: www.zasrce.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media