V duhu vseživljenjskega učenja in aktivnega staranja

28. september 2015

Na festivalu je vedno živahno.

 Jutri se v ljubljanskem Cankarjevem domu pričenja že 15. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki ponuja različne aktivnosti za vse generacije – od predavanj in delavnic o zdravem načinu življenja, okroglih miz na temo sprememb zdravstvenega sistema, aktivnega staranja in strategij staranja do nastopov pevskih zborov ter plesnih in gledaliških skupin društev upokojencev, vrtcev in šol.

Prvič na festivalu uvajajo mednarodni dan -  v sredo, 30. septembra, bosta dve  mednarodni konferenci: »Kako do aktivnega staranja«, ki jo gosti evropski poslanec Ivo Vajgl ter konferenca o celovitih strategijah staranja.

Med 160 razstavljavci se bodo predstavila društva upokojencev, zdravilišča, kulturne ustanove, farmacevtska podjetja, domovi za starejše, športna društva, izobraževalne institucije, medijske hiše, založniki, telekomunikacijska podjetja, občine idr. Izvajali bodo brezplačne meritve vida, sluha, sladkorja v krvi, ortopedske meritve stopal, naučili se boste samopregleda dojk in se seznanili s projektom e-zdravja.

Če kuhajo povsod, zakaj ne bi še na največji prireditvi za starejše? V Festivalski kuhinji bosta med drugimi zdrave dobrote pripravljali Sanja Lončar, soavtorica trilogije Ščepec - kako z začimbami uravnavamo sladkor? in Emilija Pavlič, avtorica Mamica, nauči me kuhati in Kuhajmo zdravo!  Zelo koristen pa bo obisk v Domačem kotu, kjer bodo postavili stanovanje, opremljeno s pohištvom in ostalimi pripomočki, ki starejšim olajšajo bivanje v lastnem domu. Opremo boste obiskovalci lahko tudi preizkusili.

Med koristnimi informacijami z različnih področij, ki jih boste dobili z obiskom festivala, bodo letos prvič tudi nasveti o dedovanju in darovanju, najemu posojil, oddaji in prodaji nepremičnin ter o pravnih, geodetskih in arhitekturnih postopkih, povezanih s temi dejanji.

Obiščite tudi stojnico Vzajemnosti, ki bo v Veliki sprejemni dvorani in sodelujte v nagradni igri.

 Festival bo odprt od 9. do 18. ure, zaključil pa se bo v četrtek, 1. oktobra, na mednarodni dan starejših. Vstop je brezplačen. Podrobnosti o programu preberite na www.f3zo.si.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media