Se vidimo na prihodnjem festivalu 

2. oktober 2015

Veterani Športnega društva Sokol Bežigrad so poželi navdušenje.

Na mednarodni dan starejših, 1. oktobra, se je v ljubljanskem Cankarjevem domu zaključil 15. Festival za tretje življenjsko obdobje. V treh dneh ga je obiskalo nekaj več kot 15.000 obiskovalcev, ki so poslušali okrogle mize in predavanja na temo vseživljenjskega učenja ter zdravega in aktivnega staranja ter se sprehodili med stojnicami kar 160 razstavljavcev.

Zvrstilo se je več kot 120 plesnih, pevskih in glasbenih nastopov, na katerih se je pokazala dobra volja in neizmerna energija, ki jo pripadniki tretje generacije radi delijo z mlajšimi. 

Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS) je pripravila svoji tradicionalni prireditvi Srečanje pevskih zborov društev upokojencev Slovenije ter Večer pesmi in plesa, razglasili so tudi najboljše udeležence šestih natečajev (medgeneracijski, likovni, literarni in fotografski natečaj za otroke in starejše, ter za »naj humorista«, ki bil letos prvič). Prvič je potekal tudi mednarodni dan s strokovnimi posveti, sicer pa so festival obiskali predstavniki zvez društev upokojencev in drugih organizacij iz desetih tujih držav.

Kot je na zaključni slovesnosti poudaril predsednik programskega sveta festivala Davor Dominkuš, je festival ponovno dokazal, da je osrednja prireditev, ki skrbi za krepitev medgeneracijskega sodelovanja in solidarnosti, ter da je prostor ustvarjanja boljših stikov vseh nas. Zahvalil se je velikemu  številu organizacij, društev, posameznikov in prostovoljcev, ki vsako leto pomagajo pri organizaciji. Marija Pukl, državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade, pa je obiskovalcem zaključne slovesnosti festivala sporočila, da so udeleženci in obiskovalci s festivalom podrli stereotipe do starejših, in jih povabila na 16. festival prihodnje leto.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media