Dobrodelni krkaši

13. april 2016

Prostovoljci so stanovalce DSO Tabor peljali na izlet. 

V Krki, enem naših največjih in najuspešnejših podjetij, so med 4. in 10. aprilom že petič zapored uspešno izvedli teden humanosti in prostovoljstva.  V teh letih so slogan Tudi dobrodelnost je del nas razširili med številne sodelavce, saj jih je letos sodelovalo 1361, to je četrtina zaposlenih v Sloveniji. Prvič pa so se akciji pridružili tudi sodelavci v podjetjih in predstavništvih v tujini in sicer v Ruski federaciji, na Poljskem, Češkem, Madžarskem, v Ukrajini, Nemčiji, Turkmenistanu, Španiji in Srbiji.

Dobrodelni so bili na vse mogoče načine. Za Rdeči križ in Karitas so na različnih lokacijah (v Novem mestu, Ljubljani, Krškem, Ljutomeru, Bršljinu, Šentjerneju in v vseh poslovnih enotah Term Krka), zbrali več kot tri tone oblačil, hrane, knjig, igrač in drugih potrebščin. Poleg tega so pomagali pripraviti 700 prehrambnih paketov (skoraj 7 ton) in razvrstiti 1,2 toni oblačil. Eni od družin so prostovoljci pomagali pri pripravi drv za zimo in pri različnih delih, potrebnih pri gradnji hiše, ki jim jo pomaga graditi tudi Rdeči križ. Prostovoljci so pomagali še v dveh zavetiščih za živali in zbrali več kot  260 kilogramov pakirane hrane za pse in muce.

Tudi krvodajalstvo ima v podjetju dolgo tradicijo, saj povprečno dvakrat na leto daruje kri več kot 1000 zaposlenih. V  tednu humanosti se je krvodajalske akcije udeležilo 261 krkašev, ki so darovali več kot 117 litrov krvi. Kar 62 med njimi se je za to dejanje odločilo prvič.

V DSO Krško so prostovoljci in stanovalci skupaj ustvarjali.

Krkaši se radi družijo s starejšimi, tokrat so stanovalcem v 37 domovih starejših občanov pripravili delavnice za boljši spomin in različne ustvarjalne delavnice, jih spremljali na sprehodih, jim pomagali pri njihovih vsakdanjih opravilih, pa tudi zapeli in zaigrali so jim. Z varovanci osmih delovnih centrov in šol za učence s posebnimi potrebami pa so igrali, golf, kuhali, plesali, izvajali kemijske poskuse in še marsikaj. Zadnji dan akcije so na obisk povabili skoraj 4000 zaposlenih, njihovih sorodnikov in prijateljev ter jih seznanili z razvojem podjetja in proizvodnjo zdravil.

Kuhanje v družbi je bolj zabavno.

Kar pa je najpomembneje – številni krkaši tudi med letom nadaljujejo s prostovoljskimi dejavnostmi in zanje navdušijo še koga …

A. Ž., foto: arhiv Krke 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media