Državna priznanja prostovoljcem

19. april 2016

Nagrajena prostovoljka Terezija Novak 

 Predsednik republike Borut Pahor in predsednik odbora za podelitev državnih priznanj na področju prostovoljstva Primož Jamšek sta podelila državno nagrado in priznanja za prostovoljstvo za leto 2015.  Državno nagrado je prejela Terezija Novak, ki se je s prostovoljstvom seznanila že kot članica Gasilskega društva Loče in Rdečega križa Slovenske Konjice. Pozneje je v Društvu upokojencev Loče prevzela delo tajnice, kmalu pa je  začela delovati še kot koordinatorka programa Starejši za starejše. Kot piše v utemeljitvi nagrade, se je usposobila za delo in k dejavnosti pritegnila še 15 somišljenikov, na katere je prenašala znanja in izkušnje. Ob prejemu nagrade je citirala misel nekdanjega ameriškega predsednika Franklina D. Roosevelta "naredi kar moreš, s tistim, kar imaš, kjerkoli si že", ki je, kot je dejala, napisana prav za prostovoljstvo.

Priznanja  za prostovoljstvo so prejeli: Jan Einspieler za izjemne dosežke na področju dela z otroki in mladostniki, Ana Palovšnik za prostovoljsko delo z otroki z avtizmom, Jelka Verbič za dolgoletno prostovoljsko delo na področju psihosocialne pomoči, Cvetka Vereš za dolgoletno delo v okviru Dobrodelnega društva Pomagajmo odprtih src, Irena Sirotič Dobrila pa za izjemen prispevek pri uresničevanju ciljev Rdečega Križa Slovenije - Območnega združenja Koper.

Predsednik Pahor je ob tej priložnosti dejal, da mu je izkušnja druženja z ljudmi v zadnjih letih pokazala, da je v Sloveniji zelo veliko stisk in da je še več ljudi, ki so pripravljeni te stiske lajšati. To pa seveda države ne razbremeni njene odgovornosti za to, da bi se uspešneje soočali z aktualnimi socialnimi in drugi težavami sodobne slovenske in evropske družbe, je poudaril.

(povzeto po STA)


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media