Ljubljana naj miga

3. september 2016

 Športna zveza Ljubljana skupaj s partnerji  med 5. in 10. septembrom organizira Teden športa v Ljubljani – Razgibajmo Ljubljano. Namenjen je promociji gibanja in v spodbudo tistim, ki ne migajo preveč radi.

Na različnih prizoriščih v centru mesta bodo potekali razni dogodki, denimo 5. in 6. septembra bodo na nekaterih nekaterih zunanjih športnih objektih pripravili popoldansko vadbo pod vodstvom trenerjev.  Na Kongresnem trgu bo 8. in 9. septembra potekala prava Mini olimpiada  z udeležbo olimpijcev, otroci pa se bodo lahko preizkusili v 15 športnih panogah.

Najbolj živahno pa bo v soboto, 10. septembra na Kongresnem trgu. Svojo ponudbo bo na stojnicah predstavilo skoraj sto ponudnikov, pripravili bodo tudi več nagradnih žrebanj, dan pa se bo zaključil s finalom v ulični košarki. Na Mestnem trgu in na Stritarjevi ulici bodo med 9. in 13. uro zdravstveni delavci svetovali  o zdravem življenjskem slogu in opravljali različne meritve.

Najbolj množičen dogodek tega dne pa bo FlashMOVE. To je vnaprej pripravljena plesna koreografija, v katero se vključijo naključni mimoidoči. Primerna je tako za otroke kot tudi za starejše in gibalno ovirane. Odvija se na isti dan po vsej  Evropi (ob Evropskem tednu športa) , poleg Ljubljane, kjer bomo skupaj zaplesali ob 11. uri,  ga bodo izvedle  plesne skupine in društva še po drugih slovenskih krajih. Koreografijo zanj je pripravila Športna unija Slovenije in vključuje elemente njihovega programa »Zdrava vadba ABC«, ki temelji na izvajanju vsakodnevnih gibov ter gibov iz različnih športov, kot so raztezanje, navijanje, odbijanje žoge, boksanje, smučanje ipd.

Več informacij najdete na http://www.szlj.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media