Malo truda za dobro delo

30. marec 2017

Stanovalci domov za starejše so veseli družbe krkašev.

 V farmacevtskem podjetju Krka se številni zaposleni že pripravljajo na 6. teden humanosti in prostovoljstva. Od 3. do 8. aprila bodo službene ure preživljali na drugačen način in naredili nekaj dobrega za skupnost. Predvsem pa v tem tednu veliko lepega doživijo tudi sami, priznavajo tisti krkaši, ki se redno udeležujejo prostovoljskih akcij.

V Krki se zelo držijo slogana Tudi dobrodelnost je del nas. Že utečena je navada, da ob rojstnodnevnih zabavah ali drugih druženjih zbirajo denar in ga namenijo v dobrodelne namene, številni zaposleni tudi med letom nadaljujejo s prostovoljskimi dejavnostmi in spodbujajo svoje bližnje ter sodelavce, da se jim pridružijo. Zato v podjetju izberejo prostovoljca leta in mu izročijo simbolično priznanje. No, v lanskem leti so bili naj prostovoljci kar trije!

Teden humanosti in prostovoljstva

Prihodnji teden bodo od ponedeljka dalje na 13. različnih mestih, kjer ima Krka svoje obrate, pa tudi v termah, zbrali oblačila in obutev, knjige, higienske in šolske potrebščine ter pakirano hrano za male živali. Prostovoljci bodo ob domenjenih dnevih v prostorih Rdečega križa in Karitas v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru pomagali pakirati živilske pakete in sortirati oblačila. Drugi bodo na različne načine pomagali v Živalskem vrtu Ljubljana in v trebanjskem zavetišču za živali Meli center Repše.

Krkaši se še posebej radi družijo s stanovalci domov za starejše. Letos jih bodo obiskali 35 po vsej državi, s stanovalci bodo prepevali, se igrali družabne igre, jih peljali na sprehod in zanje pripravili različne delavnice.

V teh petih letih so mnogi že kar spoprijateljili z otroki iz varstveno delovnih centrov, ki jih še posebej radi obiskujejo. Letos se bodo družili z njimi v VDC Novo mesto, enota Bršljin in VDC Ljutomer, v Centru za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje Janeza Levca in v Mladinskem domu Malči Beličeve v Ljubljani ter Centru za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič na Igu. Z njimi bodo igrali nogomet, izvedli bodo karaoke, piknik, igre brez meja, različne ustvarjalne delavnice ter uredili zeliščni vrt. Za varovance Centra za usposabljanje Elvire Vatovec v Strunjanu bodo pripravili tečaj nordijske hoje in odprto kuhinjo, na Osnovni šoli Dragotina Ketteja pa plesne delavnice. Naj ob tem omenimo, da Krkin pokroviteljski odbor na tej šoli s prilagojenim programom deluje že 40 let. Torej ima Krka zares dolgo humanitarno tradicijo. To velja tudi za krvodajalstvo, saj povprečno dvakrat na leto daruje kri več kot 1000 zaposlenih. Vsako leto se jim v tednu humanosti pridruži blizu sto novih, ki bodo letoskri darovali v Novem mestu, Ljubljani in Ljutomeru.

Zadnji dan, v soboto, bodo kot vsakič doslej pripravili dan odprtih vrat in v Novo mesto povabili sorodnike zaposlenih ter slušateljem slovenskih univerz za tretje življenjsko obdobje iz vse Slovenije. Razkazali jim bodo proizvodni obrat Notol 2 in jim predstavili različne delovne procese.

Dobrodelni tudi v tujini

 En dan bodo dobrodelnosti namenili tudi sodelavci v podjetjih in predstavništvih Krke v tujini. Nekateri bodo darovali kri, zbirali obleko, hrano in druge potrebščine, drugi bodo obiskali otroke v sirotišnicah. V Romuniji pa bodo zbirali denar, da bi omogočili 80 otrokom iz socialno ogroženih družin letovanje pri nas, na Debelem rtiču.

 Anita Žmahar, foto: arhiv Krke


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media