Mednarodni festival alpskega cvetja

26. maj 2017

V bohinjskih gorah rastejo številne kukavičevke (divje orhideje).

 Kdor želi spoznati izjemno rastlinsko bogastvo Bohinja in okolice, se mora udeležiti katerega od številnih dogodkov 11. mednarodnega festivala alpskega cvetja. Potekal bo kar dobra dva tedna, v tem času se bo zvrstilo blizu 30 vodenih botaničnih izletov (tudi kolesarskih), 20 delavnic ter številni kulturni dogodki. Poudarek na festivalu, ki vabi z geslom Uživaj v Bohinju, so medovite rastline. Drevišnjo otvoritev, ki se bo odvijala na travniku ob Bohinjskem jezeru, bo prenašala Televizija Slovenija na 1. programu.

V kulturnem domu v Stari Fužini (to nedeljo bo tu potekal vaški dan) so na ogled vezenine s cvetličnimi motivi, občasno bodo pripravili delavnice vezenin ter delavnice nabiranja in prepoznavanja cvetja, pa tudi predavanja o užitnih divjih rastlinah ter apiterapiji in čebeljih izdelkih. Ob petkih bodo vaški dan pripravili še v Studorju in Srednji vasi. 

Vse tri festivalske sobote vabljeni na tržnico v Bohinjsko Bistrico, na kateri bodo predstavili ekološke izdelke zeliščarjev, čebelarjev, sirarjev in drugih ponudnikov iz vse Slovenije. Obiskovalci si bodo lahko privoščili kosilo na prostem ter poležavanje na jezerskem travniku ob spremljanju zabavnega dogajanja na odru.

Organizatorji iz Turizma Bohinj, ki si prizadevajo za ohranitev samoniklih rastlin na tem območju, so pripravili strokovno brošuro, ki so jo posvetili pestremu naravnemu bogastvu območja Črne prsti. Zaključek festivala bo v nedeljo, 11. junija, na Voglu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media