Brezplačne prireditve na Kongresnem trgu

6. junij 2017

Kar 14 dni v tem mesecu, točneje od 8. do 21. junija, bodo dogajanje v glavnem mestu popestrile številne plesne, gledališke in glasbene prireditve, namenjene vsem generacijam. In to brezplačno. Čez dan bodo na Kongresnem trgu potekale zabavne prireditve in dogodki za otroke, zvečer pa bodo uživali ljubitelji visoke kulture.

Ker nosi Ljubljana tudi naziv Unescovo mesto literature, bodo udeleženci pred večernimi prireditvami prisluhnili literarnim utrinkom v izvedbi Andreja Rozmana - Roze. Veliko pozornosti bo namenjene legendarnemu pravljičnemu liku Muci copatarici, ki praznuje 60 let – od  lutkovnih predstav, srečanja z ilustratorko Ančko Gošnik Godec, do delavnic, razstave in rajanja z Muco copatarico. Med drugim se bodo na festivalu predstavila otroška folklorna skupina Vladimir iz Rusije, Lutkovno gledališče Ljubljana  pa bo izvedlo glasbeno predstavo Neli ni več, ki je namenjena otrokom, starejšim od 12 let. Na 9. festivalu Junij v Ljubljani se bo tudi odvilo finalno tekmovanje  in zaključek sezone šolske impro lige.

Ob večerih si bodo obiskovalci med drugim lahko ogledali plesno predstavo Gorana Bogdanovskega 2:0, v kateri se prepletajo umetnost in populizem, ples in šport, klasično in sodobno in moderni balet z naslovom 5 do 12 koreografa Igorja Kirova na dinamično glasbo Kirila Džajkovskega. Predstava je bila v Hrvaškem narodnem gledališču Split najbolj obiskana predstava v sezoni 2015-2016.

Ljubitelji klasične glasbe bodo lahko zavili v Slovensko filharmonijo na koncert klasične glasbe s solistko Nuško Drašček. Cirkuški dan bodo popestrile različne cirkuške predstave, zaključil pa se bo z večerno predstavo Junak, v kateri nastopajo gledališki ustvarjalci in cirkuški artist iz Slovaške, Češke, Madžarske, Avstrije in Španije.

Festival se bo začel 8. junija ob 21. uri s koncertom Big Band Orkestra Slovenske vojske z gostoma Vlatkom Stefanovskim in Grego Skočirjem, zaključil pa se bo na prvi poletni dan, 21. junija, s Praznikom glasbe. Ta dan po vsem svetu glasbeniki zasedejo ulice in tudi na ljubljanskih bo mogoče videti in slišati glasbenike raznolikih glasbenih žanrov in generacij.

Podrobnosti o festivalskih dogodkih najdete v brošuri (dobite jo na turistično informacijskih točkah) ali na spletni strani www. ljubljana.si 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media