Spet beremo pod krošnjami dreves

10. junij 2017

 V Ljubljani so na desetih stalnih lokacijah že začele z delom čisto posebne knjižnice – take, ki knjige različnih žanrov za vse starosti ter  časopise in revije ponujajo v branje kar na prostem. Med njimi so tudi knjižne novosti ter tuji časopisi in revije. Ob lepem dnevi izberete primeren kraj, sedete (ali ležete na travo) in berete po mili volji …

Knjižnice pod krošnjami najdete v Parku Tivoli, na Trnovski plaži, Ljubljanskem gradu, v Parku Zvezda (Ameriška Knjižnica pod krošnjami), v Vodnikovi domačiji Šiška (ta je odprta vse leto), na Petkovškovem nabrežju, v Družinskem centru Mala ulica, knjižnici, namenjenih otrokom pa sta v Viških vrtcih – enota Jamova ter na OŠ Valentina Vodnika. V parku Tivoli ter na Trnovski plaži lahko berete tudi elektronske knjige. Najpogosteje so knjižnice odprte ob četrtkih in petkih popoldne ter ob koncu tedna. 

Na prostem lahko dlje časa ali  le nekaj poletnih dni - brez vstopnine berete tudi v Polhovem Gradcu, Kanalu ob Soči,  Novi Gorici, Ribnici, Kranju, Novem mestu, Kamniku, Zagorju ob Savi, na Vrhniki in Mali planini ter Polšniku in v Gornji Radgoni.  Kdaj izposojajo knjige in kaj vse še ponujajo knjižnice na prostem, preberite na spletni strani  www.knjiznicapodkrosnjami.si.


Vaši komentarji


© 2017 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media