Blejski dnevi in razsvetljena noč

18. julij 2017

 Blejski dnevi v ta naš turistični biser vsako leto privabijo množico domačih in tujih turistov. Letos bodo potekali od 21. do 23. julija.

Dogajanje bo najbolj pestro na jezerski  promenadi in v Zdraviliškem parku. Vsak dan od desete ure dalje bo obiskovalcem na voljo kulinarična ponudba Okusi Bleda - tradicionalne lokalne specialitete, pripravljene iz svežih, sezonskih sestavin, predstavljene na način »ulične prehrane«, ter sejem domače in umetnostne obrti.

V petek ob 18. uri bo Koncert Godbe Gorje na gladini Blejskega jezera, večer pa bodo zaključili Omar Naber  ter skupini John F. Doe in Supersunset. 

V soboto bodo prišli na svoj račun otroci, zanje so pripravili poslikavo obrazkov, ustvarjalne delavnice, XL igre in še kaj. Ob 17. uri bodo gasilci iz Podhoma prikazali  gašenje ognja po starem. Zvečer bo od 19. ure dalje potekal  festival Blejski zlati mikrofon 2017: Gala koncert dobitnikov nagrad, zabavo bodo nadaljevali BQL in Nika Zorjan s skupino, ob 22. uri pa bodo  jezero in njegovo okolico razsvetlile številne lučke. Prostovoljci v čolnih bodo na  jezersko gladino položili okrog 15.000 lučk v jajčnih lupinah, ki jih tradicionalno pripravlja domačin Andrej Vidic.

Tudi v nedeljo bo enak program za otroke, ponovili bodo tudi prikaz gašenja po starem, ob 11. uri pa bo promenadni koncert Godbe Gorje. Za zabavo ob zaključku Blejskih dnevov bo zaključil ansambel Sekstakord.

 Vitezi in princese  na Bledu

Če se boste poleti sprehajali po Bledu, boste morda naleteli na kakšnega viteza., še posebej če se boste odpravili na grad. Vse do 14. septembra  namreč na zgornji terasi Blejskega gradu vsak torek ob 17. uri  zaigrajo renesančno predstavo Viteški turnir za roko princese, Na turnirju se vitezi iz sosednjih pokrajin dokazujejo v različnih veščinah: lokostrelstvu, metanju sulic in mečevanju. Najboljši dobi grofovo hčer za ženo …

Vsak četrtek pa si lahko obiskovalci ob isti uri ogledajo srednjeveško predstavo Lambergarjeva dogodivščina. Predstave pripravlja Kulturno društvo igralska skupina  viteza Gašperja Lambergarja z Jesenic.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media