Flosarji vabijo na Ljubno

19. julij 2017

 Flosarski bal na Ljubnem ob Savinji sodi med najstarejše prireditve v Sloveniji. Tu se je nekoč začela splavarska pot v Savinjskih Alpah, zato so domačini zvesti  tradiciji in prireditev bodo letos pripravili že 57. leto zapored.

Pravzaprav se »bal« spreminja v festival, saj bodo prireditve v čast splavarjem trajale kar 16 dni, od 22. julija do 16. avgusta. Zagotovo se katerega od teh dni splača odpraviti na izlet v Zgornjo Savinjsko dolino.

Turistično društvo Naš kraj skupaj z različnimi društvi in posamezniki pripravlja več kot 40 dogodkov, med katerimi izpostavimo le mednarodno srečanje ljubiteljev starodobnih vozil Zgornja Savinjska 2017 in pripravo kope za "kuhanje" oglja, kar se bo oboje odvijalo to soboto, 22. julija, večer orgelske glasbe v cerkvi Sv. Elizabete na Ljubnem ob Savinji 27. julija zvečer ter srečanje upokojencev celjske regije, ki bo v sredo, 2. avgusta od 10. ure dalje.  V naslednjih dneh pa se bodo zvrstili likovne delavnice, pohodi, športni dogodki in turnirji, zabavni večeri  z nastopi slovenskih glasbenih skupin. Podrobnejši program najdete na spletni strani: www.tdljubno.si.

Najbolj pestro bo dogajanje ob zaključku Flosarskega bala. Na prireditvenem prostoru Vrbje bo sobota, 5. avgusta, bolj športna, potekala bosta turnirja v odbojki in nogometu ter tekmovanje v smučarskih skokih za pokal Flosarja, zvečer pa bodo za zabavo poskrbeli  Čuki.

Nedelja pa bo namenjena obujanju flosarskih običajev, od spravila lesa iz hribov do žage in flosa, udiranja in spusta flosa po Savinji, do flosarskega krsta s Flosarskim društvom Ljubno ob Savinji, večer pa bo popestril Alpski kvintet.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media