Festival Vinarium z bogračem in trgatvijo

24. avgust 2017

Razgledni stolp Vinarium

 V Lendavi se pričenja Festival Vinarium, ki bo do 2. septembra postregel z bogatim kulturno turističnim dogajanjem, od koncertov, kuhanja bograča do tradicionalne trgatve. V vinotočih v Lendavskih in Dolgovaških goricah pa obiskovalce vsak dan od 11. do 22. ure pričakujejo s široko ponudbo jedi in vina.

Začetek festivala bo bolj delovne narave, saj bo v petek, 25. avgusta, v mestni hiši strokovni posvet na temo kulturnega turizma v sklopu priprave kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025, za kar si prizadevajo v Lendavi. Večer bo popestril koncert Beethovnovih del v jazz izvedbi madžarske skupine Sarik Peter Trio. Glasbenikom se bo pridružil lendavski komorni pevski zbor Vita.

Bogračfest

Morda najbolj znana in priljubljena prireditev je Bogračfest, ki se bo odvijal v soboto, 26. avgusta. Prizorišče v starem mestnem jedru bo oživelo že ob osmih zjutraj z nastopom godbe na pihala, ob 13. uri pa se bo pričelo tekmovanje v kuhanju bograča, ki se ga bosta udeležila tudi priznana kuharja Klemen Košir in Darko Klemen, zmagovalec Masterchefa 2016. Tekmovanje bodo popestrili nastopi uličnih glasbenikov. Organiziran bo tudi brezplačen prevoz do razglednega stolpa Vinarium sredi Lendavskih goric. S 53,5 metra visokega stolpa, ki ga je v dveh letih obiskalo  že rekordno število obiskovalcev iz Slovenije in tujine, je  prekrasen pogled daleč naokoli.

 Lendavska trgatev 

Festival bo zaokrožila Lendavska trgatev, praznik vinogradnikov, ki bo 2. septembra.  Tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev bo tokrat potekala na dveh različnih lokacijah, v starem mestnem jedru se bo dogajanje pričelo že ob 9. uri z jutranjo godbo in nadaljevalo s tradicionalno povorko in folklornim festivalom. Na stolpu Vinarium, do katerega se bo v času trgatve mogoče pripeljati brezplačno, pa bo veselo od 15. ure dalje, ob glasbi in programu za otroke. Seveda ne bo manjkalo bogate kulinarične ponudbe ter odličnih vin.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media