Bazar za vso družino

7. september 2017

Takole veselo je bilo na bazarju lani.

Ta konec tedna, od 8. do 10. septembra bo na Gospodarskem razstavišču še posebej živahno, saj bo potekal že 12. Otroški bazar. To je pravzaprav sejem za družine, saj se otroci zabavajo ob različnih delavnicah, igrah, športnih dejavnostih, glasbenih, plesnih in gledaliških nastopih, spoznavajo poklice in še in še …, odrasli pa izvejo marsikaj novega ob spregledu sejemske ponudbe in predavanjih.

 Bazar bo v petek uradno odprla ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnost dr. Anja Kopač Mrak, vsak dan od 14. do 17. ure bo tudi na razstavnem prostoru ministrstva. Na bazar ste vabljeni seveda tudi babice in dedki, posebej petek bo namenjen medgeneracijskemu druženju. Dnevni centri aktivnosti za starejše (DCA) bodo pripravljali plesne delavnice za vse generacije, vsak si bo lahko izdelal družabno igro spomin, obiskovalci bodo razvijali in trenirali svojo pozornost ter koncentracijo.

 Na Bazarkovem odru bo živahno glasbeno plesno dogajanje, ki se ga bo prvič udeležil celo Talking Tom! Z njim se bodo otroci lahko fotografirali ali celo zaplesali. Na obisk bodo prišli Martin Krpan, Kekec in Pehta ter Cepecepetavček v družbi Primoža Suhadolčana. Mala Maša bo s predstavo Maša in medved poskrbela, da njenemu medvedu nikakor ne bo dolgčas. S hiphop delavnicami bodo navduševali Artifex, s hiphop uspešnicami pa raper Nipke. Nastopila bosta tudi Rebeka Dremelj in trkaj, pa še kdo. V nedeljo ob 15.30. uri bodo najmlajši zaplesali s plesalci Plesnega mesta, nato pa rajali s Čuki. Sicer pa bodo otroci na bazarju lahko skakali gumitvist in ristanc, vrteli hulahop obroče, kuhali, izdelovali krede, oblikovali fotoknjige, sestavljali robotke, se preizkušali v eksperimentih in še marsikaj zanimivega bodo počeli. Občudovali bodo živali, saj bo na zunanji ploščadi postavljen mini živalski vrt, v katerem bo tudi jakobova ovca s štirimi rogovi, pa nekaj živali iz živalskega vrta Ljubljana, ter eksotične živalice Družinskega gledališča Kolenc

Odrasli bodo medtem lahko spoznavali druge vsebine. V sejemskih dvoranah bodo svojo ponudbo predstavili ponudniki otroške opreme, oblačil, šolskih in športnih potrebščin, prehrane, zdravja in nege, pohištva, družinskih avtomobilov in turističnih aranžmajev ter ostalega.  V petek in soboto bo Srečanje nosečnic in mladih staršev s predavanji strokovnjakov. Tisti, ki bodo želeli, pa bodo v nedeljo lahko poklepetali z  mamami, ki pišejo bloge (Varuška Živa, Kuhartnica, Žogice in kravatem Iz malega zraste veliko, Mamin twist, Prav posebno, Mami na kvadrat in pol, Misija mamica, Mamina maza  idr.)  Kot vsako leto bo na Otroškem bazarju tudi letos dobrodelna akcija Podari zvezek za otroke iz socialno šibkih družin.

Več o programu preberite na spletni strani:www.otroskibazar.si.

Foto: Tomaž Kos


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media