Festival se poslavlja do naslednjega oktobra 

29. september 2017

 »Bilo je živahno, pozitivno, pa tudi polemično, a ne kritizersko. Bila je energija,« je tridnevno dogajanje 17. Festivala za tretje življenjsko obdobje ob  zaključku povzela podpredsednica Zdus Mija Pukl.

Organizatorji, Zveza društev upokojencev Slovenije, ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in družba Proevent, so ocenili letošnji festival za zelo uspešnega, tako po številu dogodkov kot po obisku. V treh dneh je dogajanje v Cankarjevem domu v Ljubljani spremljalo 17.000 obiskovalcev iz vse Slovenije. Udeležila so se ga tudi tri predstavništva iz tujine in sicer iz Makedonije, Srbije in Italije.  Obiskovalci so imeli marsikaj videti, slišati in doživeti. Udeleževali so se lahko izobraževalnih dogodkov, teh je bilo kar 65, med drugim so se prvič  srečali nekdanji ministri za delo: kulturnih dogodkov, na dveh medgeneracijskih odrih se jih je zvrstilo 130, ali okroglih miz in strokovnih srečanj, preizkušali so različne izdelke in storitve za bolj zdravo in prijetno življenje. 

Na festivalu so razglasili zmagovalce fotografskega, likovnega in več literarnih natečajev. Člani društev upokojencev so na nešteto različnih načinov pokazali, koliko domišljije in ročnih spretnosti premorejo ter kako skrbijo za svojo aktivno in čim bolj zdravo preživljanje tretjega življenjskega obdobja. Medse so povabili tudi mlade, saj je slogan festivala »vsi smo ena generacija« in tako je kulturni, literarni in likovni program soustvarjalo tudi 300 otrok iz osnovnih šol in vrtcev.

Organizatorji pa že zdaj razmišljajo o  prihodnjem letu, ko bo Festival za tretje življenjsko obdobje  postal polnoleten. Odvijal se bo  med 1. in 3. oktobrom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografije: Jožica Dorniž, Tatjana Rodošek, Janez Platiše, Anita Žmahar 

Oglejte si tudi

Zdus podelil priznanja uspešnim društvom
29. november 2018

Pravljične vožnje z vlakom
29. november 2018

Več optimizma tudi za upokojence
1. oktober 2018 Festival za tretje življenjsko...

 Naj živi druženje!
4. junij 2018 Tudi zadnja dva dneva 14....

Še eno lepo srečanje
1. junij 2018 Za nami je 14. srečanje bralcev...

 


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media