Dobrodelna prodaja sveč in brezplačni prevozi po Žalah

20. oktober 2017

V teh dneh se povečuje obisk pokopališč, zato na ljubljanskih Žalah tudi letos nudijo brezplačne prevoze, zlasti za starejše obiskovalce in tiste, ki težko hodijo. Od jutri pa do konca oktobra se bodo po starem in novem delu Žal lahko vozili z električnimi vozili Kavalir med 9. in 17. uro. Kavalir bo ustavljal na osmih postajališčih, s prvega bo krenil ob vsaki polni uri, z zadnje, osme postaje, pa na pol ure. Vsa postajališča so označena s tablami, poleg njih so postavljene klopi:

1. Pri cerkvi Sv. Križa pri glavnem vhodu na pokopališče Žale,

2. v bližini Lipe sprave in italijanskega pokopališča,

3. na križišču PST in glavne poti na pokopališču,

4. na PST pri fontani »Kamen življenja«,

5. na križišču Poti med javorji in Poti med akacijami,

6. na križišču Poti med javorji in Poti med gabri,

7. pri vhodu na oddelek D7 in D9,

8. pri zvončku Navček.

S Kavalirjem se lahko brezplačno pripeljete prav do groba (kolikor je mogoče), ki ga želite obiskati. Od nedelje do konca meseca bosta namreč še dva dodatna Kavalirja krožila po Žalah brez voznega reda. Lahko ga ustavite med vožnjo ali pa prevoz naročite na telefonski številki 031 666 332.

Samo še opozorilo: na Dan spomina na mrtve, prvega novembra, Kavalirji ne bodo vozili!  

Iskanje grobov

Marsikdo bi se želel pokloniti spomni pokojnika, pa ne ve, kje je pokopan ali ne najde več groba.  Na Žalah sta v pomoč infomata, ki se nahajata ob poslovalnicah Plečnikove cvetličarne. Podatke lahko dobite še na spletni strani: http://www.zale.si/sl/Iskalnik_grobov/ Na mobilni različici iskalnika grobov se prikaže tudi uporabnikova lokacija in pot do iskanega groba. Iskalnik najde tudi podatke o pomembnih pokojnikih iz knjige Milene Piškur Ljubljanske Žale - Vodnik po pokopališču.

Na praznična dneva, 31. oktobra  in 1. novembra  pa bo med 9. in 16. uro pri cerkvi Svetega križa (pred vhodom na stari del Žal) informacijska točka, kjer vam bodo pomagali najti lokacije grobov.

 

Dobrodelna prodaja sveč

Pred cerkvijo Svetega Križa na Žalah že stoji stojnica za dobrodelno prodajo sveč, ki bo trajala vse do 1. novembra. V sodelovanju s svečarstvom Jurkovič bo  podjetje Žale izkupiček namenilo Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media