Spomnimo se umrlih, pomagajmo živim

27. oktober 2017

Med 29. oktobrom in 1. novembrom 2017 bo po 15 krajih potekala že deveta ekološko humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov. Njen namen je, da namesto pretiranega okraševanja grobov s svečami, ki predstavljajo tudi veliko obremenitev za okolje, sredstva raje namenimo za nakup medicinskih pripomočkov ter zdravljenje bolnih in življenjsko ogroženih. Geslo akcije je: »Pomagajmo tistim, ki še živijo, če nismo mogli vsem, ki se jih te dni spominjamo.«

 Stojnice fundacije Svečka bodo postavljene  pred pokopališči v Zagorju, Trbovljah, Hrastniku, Litiji, Šmartnem pri Litiji, Grosuplju, Celju, Domžalah, Logatcu, Dobrepolju, Mariboru, Murski Soboti, Velenju, Šmartnem ob Paki in Savi. V zameno za prostovoljni dar darovalci prejmejo zastavico sočutja, s katero se lahko poklonite spominu na preminule. 

Imate pa tudi možnost prižgati virtualne svečke s poslanim SMS s ključno besedo SVECKA za 1 € ali SVECKA5 za 5 € na 1919. Fundacija Svečka bo vsa zbrana sredstva (na stojnicah in prek sporočil SMS) namenila vnaprej znanim prejemnikom.

Zbrana sredstva v Zagorju in Hrastniku bodo namenjena Reševalni postaji ZD Zagorje in Hrastnik za nakup dveh kardioloških stolov z gosenicami. V Trbovljah in Logatcu bodo sredstva namenili nakupu SOS gumbov – to so GSM naprave, ki bolnim in ostarelim omogočajo samodejni klic na pomoč v primeru nezgode.

Prostovoljci iz Celja bodo zbrana sredstva namenili 10-letni Lauri, ki nujno potrebuje novo inzulinsko črpalko ter merilne senzorje, v  Domžalah pa  Domu upokojencev Domžale za nakup naprave MOTOmed, ki izboljšuje sposobnost hoje, zmanjšuje krče, pomaga pri zakrnelih sklepih ter izboljšuje psihično in fizično počutje.

 V Dobrepolju bodo zbrana sredstva tokrat namenili za nakup SOS gumbov, ki bolnim in ostarelim omogočajo samodejni klic na pomoč v primeru nezgode. Prostovoljci iz Grosuplja bodo denar namenili mladi družini, ki se otepa z brezposelnostjo in tudi hudo boleznijo.  

 Zbrana sredstva bodo v KS Hotič, KS Gabrovka in KS Polšnik namenili za nakup defibrilatorja, deloma pa tudi za pripomočke za opremo nove enote Varstveno delovnega centra v Litiji za katerega bodo sredstva zbirali na pokopališču v Litiji in v Šmartnem pri Litiji. KS Sava bo zbrana sredstva namenila za nakup terapevtskih pripomočkov za delovno terapijo in fizioterapijo varovancev Doma Tisje.

Prostovoljci iz društva Namesto pike vejica bodo zbrana sredstva namenili za plačilo nevrofizioterapevtskih obravnav za otroke s posebnimi potrebami. Prostovoljci iz Velenja bodo zbrana sredstva namenili  za terapije Angelike, ki ima zaradi možganskih krvavitev trajno okvaro možganov.  v Šmartnem ob Paki  pa želijo z akcijo pomagati 9-letnemu Žigi s cerebralno paralizo. Terapije, ki mu lajšajo vsakdanjik, so visok izdatek, zato bodo sredstva namenili njegovi družini.

Več informacij o  dobrodelni akciji najdete na spletni strani www.manjsveck-manjgrobov.si


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media