Petje zvoka OM- za zdravljenje posameznikov in sveta

8. november 2017

Skupinsko petje zvoka OM

 Zadnja leta postaja tudi v Sloveniji vedno bolj razširjeno zdravilno petje zvoka OM (OM Chanting). Kar nekaj slovenskih mest se je že vključilo v projekt Cities of Light, v sklopu katerega deluje že več kot 2000 skupin po vsem svetu.

OM Chanting je starodavna skupinska tehnika zdravljenja s petjem najvišje in najčistejše vibracije OM, ki zdravi telo, duha in okolico. Chanting pomeni petje ali ponavljanje določene besede z visoko vibracijo – mantre. To ni meditacija, kot je marsikdo prepričan, ampak gre za skupinsko tehniko zdravljenja. V skupini je moč energije veliko večja, ker se med udeleženci vzpostavi skupni kanal, preko katerega steče veliko več energije do vsakega posameznika in v okolico, kar pozitivno vpliva na druge ljudi, pa tudi na  živali, rastline in ves planet. Po izročilu so himalajski modreci prvobitno vibracijo OM uporabljali za zdravljenje svojih bližnjih ter vseh neravnovesij v ljudeh in v naravi. To je namreč vibracija, iz katere izhajajo vse ostale vibracije, zvoki in besede ter tako posledično vse, kar je ustvarjeno.

Zvok ustvarja pozitivno energijo 

OM Chanting zdravi z zvokom. Izvaja se v krožno razporejeni skupini, kar okrepi delovanje pozitivne energije, ki se ustvari med petjem. Potlačena čustva jeze, žalosti, strahu, samopomilovanja ... se prečistijo v OM-u in se kot energija visoke vibracije vračajo nazaj do vseh udeležencev. OM zdravi fizično telo, umirja misli, prečiščuje avro in kot pravijo udeleženci, so  po petju bolj mirni, sprostijo se napetosti, misli in čustva.

Tehnika OM Chantinga je zelo preprosta, posluh ni potreben.  Enournih skupinskih srečanj, ki so brezplačna, se lahko udeleži vsakdo, ne glede na starost ali prepričanja.  Skupine delujejo v štirinajstih slovenskih mestih: v Mariboru, Ljubljani, Kranju, Postojni, Sežani, Kopru, Izoli, Luciji, Novi Gorici, Zagorju, Mirni na Dolenjskem, Celju, Slovenski Bistrici in na Ptuju. V Ljubljani bo brezplačna predstavitev tehnike OM Chantinga 16. novembra ob 19.15.  uri v Kongresnem centru Tivoli na Prešernovi 35.

Za več informacij pobrskajte na spletu: www.bhaktimarga.si/om-chanting/

Duhovni mojster v Sloveniji 

Promotor projekta Cities of Light, je organizacija Bhakti Marga. Njen ustanovitelj je Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, razsvetljeni duhovni mojster, ki  pozuje po svetu in deli enostavne, pa vendarle globoke koncepte o življenju, ljubezni in veri ter zaupanju.  Sredi decembra bo drugič obiskal Slovenijo. V Ljubljani bo imel predavanje (satsang) 14. decembra v Tivolskem centru na Prešernovi 35. V Mariboru pa se bodo udeleženci lahko osebno srečali z njim 16. decembra v dvorani Leona Štuklja na Koroški cesti 130.  Kdor želi biti njegov gost, se mora predhodno prijaviti na povezavi: www.bhaktimarga.si/events/event/satsang-s-paramahamso-vishwanando/


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media