Subvencije za čistejši zrak 

23. november 2017

 Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad od 24. novembra dalje nudi stoodstotno subvencijo socialno šibkim občanom za zamenjavo starih kurilnih naprav na trdna goriva na degradiranih območjih z novimi, okolju prijaznejšimi kurilnimi napravami na lesno biomaso. Poleg izboljšanja kakovosti zraka ta ukrep prispeva k zmanjševanju energetske revščine.

Lastnikom nepremičnin, ki so prejemniki redne denarne socialne pomoči in živijo na degradiranih območjih, povrne sklad celoten strošek zamenjave starih peči, vendar ne več kot: 8.000 evrov za malo kurilno napravo na lesno biomaso na polena, sekance in kombinirano kurjavo, ki ni enosobna kurilna naprava, osnovna peč ali odprti kamin; 6.000 evrov za malo kurilno napravo na lesno biomaso na pelete, ki ni enosobna, kurilna naprava, osnovna peč ali odprti kamin; 4.000 evrov za peletno peč z vodnim toplotnim prenosnikom (kamin) in 2.000 evrov za enosobno kurilno napravo.

Do subvencij so upravičeni tudi prejemniki varstvenega dodatka in tisti prejemniki redne denarne socialne pomoči, ki so najemniki občinskih stanovanj. Za degradirana območja veljajo območja z onesnaženim zrakom, to pa so občine: Celje, Hrastnik, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Novo mesto, Trbovlje in Zagorje.

Eko sklad nudi tudi nepovratna sredstva občinam, ki imajo delež ozemlja na območjih Natura 2000 za polnilne postaje za električna vozila.

 Akcija se začne v petek, 24. novembra 2017. Več informacij dobite na telefonski številki 01 241 48 20 vsak ponedeljek, sredo in petek med 13. in 14.30 uro ter po elektronski pošti na naslovu: ekosklad@ekosklad.si

Eko sklad preko mreže ENSVET omogoča brezplačno energetsko svetovanje vsem občanom. Oglasite se lahko pri energetskih svetovalcih, ki imajo pisarne po Sloveniji, najdete jih na  www.ekosklad.si, ali pokličite na brezplačno telefonsko številko: 080 1669.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media