Teden Karitasa za tople domove

27. november 2017

Teden Karitas, ki se začenja danes, poteka pod geslom Kje sem doma?. Z njim želijo v Slovenski karitas spodbuditi k razmisleku o domu - kjer je "naše srce, tam se počutimo doma, kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom". Mnoge družine v Sloveniji so v velikih stiskah, še posebej tiste, kjer je zaposlen eden od staršev z nizko plačo ali v družinah, kjer starši prejemajo minimalno ali neredno plačo ter živijo v podnajemniških stanovanjih.

V tem tednu bo več dogodkov po vsej Sloveniji. Največ pa se bo dogajalo v sredo, tako se bodo na Ponikvi, v rojstnem kraju Antona Martina Slomška, srečali sodelavci in prostovoljci Karitas iz vse Slovenije. Zvečer pa bo v Celju že tradicionalni koncert Klic dobrote, ki ga Slovenska karitas pripravlja v sodelovanju z Radiotelevizijo Slovenija. V času koncerta in še ves mesec zbirajo denar za družine v stiski. Prav tako bodo dobrodelne koncerte po različnih krajih prirejale tudi škofijske in župnijske Karitas.  Lani so s koncertom zbrali 134.903 evrov. Z zbranimi sredstvi dopolnjujejo tudi materialno pomoč v hrani in higienskih pripomočkih na 457 župnijskih Karitas, ki jo prejema več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Če želite prispevati, poglejte na: www.karitas.si/akcije/klic-dobrote/zelite-pomagati/

Karitas preko svoje mreže pomaga več kot 95.000 ljudem v stiski. V 27 letih so razdelili več kot 26 milijonov kilogramov hrane. Ob vsej materialni pomoči je izredno pomembna tudi človeška bližina 10.800 prostovoljcev, ki v lokalnem okolju stojijo ob strani družinam in posameznikom, ki so v težavah. Številna gospodinjstva, v lanskem letu skoraj 5000, so vključena tudi v svetovanja strokovnih delavcev v svetovalnicah Karitas.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media