Teden brezplačne pravne pomoči

15. december 2017

 Potem ko je lani  brezplačno pravniško pomoč na Dan odvetniške pravne pomoči pro bono iskalo okoli 1800 oseb, bodo letos odvetniki brezplačno pomoč nudili ves teden, od 18. do 22. decembra. Svetovali bodo tudi v prostorih lokalnih skupnostih.

 Najpogosteje iščejo pomoč odvetnikov posamezniki z nerešenimi družinskimi razmerji, zlasti po razvezah in zaradi nerešenih stisk v sosedskih sporih. "V zadnjem času je bilo povečano povpraševanje zaradi delovnopravnih zadev. Predvsem v povezavi s pogodbami, odpovedmi, kršitvami pogodb, plačilom prispevkov in neizplačilom plač," je dejal predsednik Odvetniške zbornice Roman Završek. 

Tudi mediacija 

V letošnji akciji bo sodeloval tudi Mediacijski center odvetniške zbornice. Svetovanje bo v ponedeljek v Ljubljani v atriju SRC SAZU od 12. do 14. ure in v prostorih krajevne skupnosti Nova Gorica od 14. do 19. ure."Odvetniki bodo nudili informacije o tem, ali je spor primeren za mediacijo. Če pa prideta obe stranki, pa imajo možnost brezplačne mediacije," je naštela vodja Mediacijskega centra pri odvetniški zbornici Maša Kociper.

 Da bo svetovanje lažje in bodo stranke prejele bolj natančen nasvet, naj se na svetovanje pripravijo. "Stranke naj ne nosijo s seboj celih fasciklov," je opozoril Završek. "Lažje je, če so stranke konkretno pripravljene, imajo konkretno vprašanje in opis svoje situacije," je svetoval. 

Svetovanje bo v ponedeljek, 18. decembra, potekalo v mariborskem, pomurskem in ptujskem območnem zboru. V torek bodo odvetniki svetovali v ljubljanskem in gorenjskem območnem zboru. V sredo bodo svetovanja na voljo v celjskem in slovenjgraškem, v četrtek pa v novogoriškem in koprskem območnem zboru. V petek, 22. decembra, bo svetovanje potekalo v dolenjskem in krškem območnem zboru odvetniške zbornice.

V prostorih občin

Odvetniki bodo svetovali  tudi v prostorih lokalnih skupnosti, da bodo tako še laže dostopni ljudem, predvsem tistim, ki to pomoč najbolj potrebujejo. V torek bodo od 9. do 17. ure v Mestni hiši v Ljubljani in v Centru Ig. V četrtek bo svetovanje potekalo v Mestni hiši v Novi Gorici od 8. do 12 in od 13. do 15. ure, v Pretorski palači v Kopru od 9. do 16. ure, v prostorih občine Ankaran od 9. do 13. ure in kulturnem domu Izola od 11. do 14. ure.

Seznam odvetnikov, ki bodo pravne nasvete nudili v svojih pisarnah, bo objavljen na spletni strani Odvetniške zbornice Slovenije, podatke pa lahko dobite tudi na telefonskih številkah 01 300 34 20 in 01 300 34 22.

Povzeto po STA


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media