Ogledi jaslic

29. december 2017

Žive jaslice v Postojnski jami

 Praznični dnevi so priložnost za izlete in oglede jaslic. Predstavljamo nekaj predlogov: 

Žive jaslice v Postojnski jami

Žive jaslice v Postojnski jami so bile pred 28. leti prve in hkrati so tudi največje žive jaslice pri nas. Podzemni svet, svetlobni učinki in prelepo petje (letos sta med nastopajočimi tudi Oto Pestner in Irena Yebuah Tiran ), uprizoritev svetopisemske zgodbe dela posebej čarobno. Predstave potekajo do  30. decembra 2017., zaradi velikega obiska so potrebne rezervacije na spletni strani: 

 www.postojnska-jama.eu/sl/spoznajte-park/dogodki/jaslice-v-postojnski-jami/

Še bolj kot odrasli morda uživajo otroci,  saj jim je še posebej zanimiva vožnja z jamskim vlakcem, občudovanje človeške ribice ob koncu ogleda, pa tudi božični sejem ter rajanje na ploščadi pred jamo.
Vstopnica za odrasle stane  25,80 evra , za otroke od 5-15 let 15,50 evra ter družinska vstopnica 51,60 evra.

Žive jaslice v ledenem kraljestvu Mlačca

V Soteski Mlačca v Mojstrani že 16 let let zavzeti domačini vsak december pripravijo pravo ledeno kraljestvo Snežene kraljice in gledališko predstavo Žive jaslice. Ta je edinstvena,  saj kuliso tvorijo zaledeneli slapovi, drevesa in vodometi, ki s svetlobnimi učinki vzbudijo pristno božično vzdušje pri starejših, predvsem pa pri otrocih. V bližini priporočajo tudi ogled razstave stacionarnih jaslic in božičnega vrta Viharnik. 

Ledeno kraljestvo z gledališko predstavo si je možno ogledati  vse do 1. januarja 2018 ob 16., 17. in 18. uri. Pripravljajo tudi silvestrsko predstav! Prej pa je dobro preverite, ali je obisk možen (zaradi vremenskih razmer) l na spletni strani:  http://lednoplezanje.com/zive-jaslice/

Cena vstopnic: 14 evrov odrasli, 8 evrov otroci, predšolski otroci 2 evra.

Muzej jaslic Brezje

Posebno doživetje  je tudi ogled  lani prenovljenega Muzeja jaslic Brezje, ki je urejen v nekdanjem  hlevu frančiškanskega samostana. Na ogled je več kot 300 različnih jaslic z vseh koncev sveta. Med njimi so poleg božičnih še nam manj znane pasijonske, binkoštne ter vstajenske. Na ogled so še številne jaslice iz drugih evropskih držav in bolj oddaljenih dežel ter tudi jaslice, ki jih je leta 1223  prvi postavil sv. Frančišek v Grecciu. Muzej jaslic Brezje je v zimskem času odprt od 9. do 18. ure,  le ob ponedeljkih je zaprt. Več na www.marija.si, tel.št.: 04 537 07 00

Če boste v bližini, pa se lahko v soboto, 30. decembra  2017 od 16. ure dalje  na Bledu udeležite prireditve Krog prijateljstva, ki ga prirejajo že od leta 1999.
Na predzadnji dan starega leta se  bodo namreč številni ljubitelji Bleda ponovno zbrali v Krogu prijateljstva in z željami okoli jezera pozdravili novo leto. Po vodenem pohodu okoli jezera bo še Koncert v Zdraviliškem parku: Vili Resnik z bandom, 30 stopinj v senci in John F. Doe, poleg tega pa lahko uživate na Jezerski promenadi pri Ledenih skulpturah in božičnem stolu.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media