Zajtrk je zdrav začetek uspešnega dne

24. januar 2018

 Izpuščanje prvega jutranjega obroka v dobri veri, da zaradi manjšega vnosa kalorij ohranjamo zdravo telesno težo, ni dobra rešitev, je povedala Mojca Cepuš, certificirana nutricionistka, ob predstavitvi Natur aktiv BIO zajtrka. Za naš organizem je najbolje, da jemo več manjših obrokov na dan, predvsem pa se moramo držati dveh pravil: ne zajtrkujemo sladkarij (ne jemo sadnih jogurtov ali sladkih kosmičev), večerja pa naj bo pol manjša od zajtrka. Zjutraj je dobro pojesti kos kruha z namazom (sirni, zelenjavni, humus …), ki mu dodamo košček paprike ali korenja, ali pa si pripravimo jajčno omleto s porom, drobnjakom ali katero drugo zelenjavo. Kave nikoli ne pijemo na prazen želodec, pač pa ob hrani. Če nismo vajeni zajtrkovati, se potrudimo zjutraj pojesti pol banane, po nekaj dneh pa dodajmo še drugo hrano. Zajtrk, ki da energijo in ugodno vpliva na zmeren dvig glukoze v krvi, je prava osnova za rekreacijo, pa je povedal Jan Kovačič, kondicijski trener in inštruktor. Vedno je bolje, da jemo pred telesno vadbo, vendar ne obilnega obroka.

Zdrav zajtrk naročite na dom

Da bi čim več ljudi vseh generacij spodbudili k zajtrkovanju, je podjetje Hofer že drugo leto pripravilo akcijo Jaz imam rad Natur aktiv BIO zajtrk. Lani so zdrave zajtrke brezplačno odstavili 54 podjetjem, letos pa so akcijo razširili še na gospodinjstva. Prijavite se na spletni strani projekta https://www.naturaktivzajtrk.si/ in sestavite zajtrk iz izbranih izdelkov blagovne znamke Natur aktiv za največ deset oseb. Do 12. marca bodo vsak teden izžrebali 5 nagrajencev in jim brezplačno dostavili želeni zajtrk na dom ali na delovno mesto.

Med tistimi, ki bodo projekt podprli z delitvijo objave na družbenih omrežjih, pa bodo izžrebali nekoga, ki bo prejel vikend oddih na BIO kmetiji Trnulja za štiri osebe.

Besedilo in fotografija: Anita Žmahar


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media