Tropski raj sredi zime

27. februar 2018

 V Vrtnem centru Kurbus v Meleh pri Gornji Radgoni, ki letos obeležuje 40- letnico obstoja, so po štirih letih premora zopet pripravili razstavo orhidej z živimi tropskimi metulji.

Sedmo razstavo po vrsti so pripravljali več kot pol leta, da deluje res kot tropski raj z visoko vlago, tropskima papigama in rastlinjem, kot ga je najti na drugem koncu sveta. Na približno 700 kvadratnih metrih površine se med zelenjem, lubjem, drevesnimi debli in vodnimi otočki z raznobarvnimi cvetovi bohoti več kot tri tisoč orhidej. Najmanj 150 različnih sort je na ogled, med njimi so tudi take, ki jih sicer ni v prodaji in so jih pripeljali iz Tajvana, Nizozemske, Nemčije in še od drugod. Da je doživetje tropskega raja še bolj barvito, med cvetjem letajo živo pisani metulji. Kar 600 bub so prepeljali iz Kostarike in na veselje obiskovalcev se pred njihovimi očmi spreminjajo v pisane  metulje.

Razstava bo odprta do 18. marca 2018. Vrtni center se nahaja v kraju Mele ob regionalni cesti Gornja Radgona – Radenci, odprt je od ponedeljka do petka med 7. in 19. uro, ob sobotah med 7. in 17. uro ter v nedeljo od 8. do 12. ure.

Fotografija: Vrtni center Kurbus


Vaši komentarji


© 2018 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media