Odpadne surovine za pomoč otrokom

16. marec 2018

 Čisto veselje se imenuje humanitarna akcija, v kateri s pomočjo odpadnih surovin zbiramo denar za projekt Botrstvo v Sloveniji. Med spomladansko domačo čistilno akcijo boste zagotovo našli kaj takega, česar se boste z veseljem znebili in hkrati še opravili dobro delo.

 Do 24. marca 2018 na lokacijah družbe Gorenje Surovine  po vsej Sloveniji stojijo posebni zabojniki, v katere odložite odpadni papir, barvne kovine, električno in elektronsko opremo ali jekleni odpad, na parkiriščih pred nekaterimi trgovinami Spar in Interspar pa lahko oddate samo odpadni papir! Zemljevid z približno 40  lokacijami zabojnikov najdete na spletni strani: www.cistoveselje.si/#zemljevid, ali na tel. številki: 080 8079 povprašajte, kje v vaši bližini se nahaja zabojnik. 

 Prinesete lahko:

- odpadni papir (časopis, navadni papir, škatle, karton, odsluženi šolski učbeniki);

- barvne kovine, to so izdelki iz bakra, medenine, cinka. svinca. aluminija, ter sanitarne armature, ventile, žlebove, radiatorje, škropilnice …

-  jekleni odpad : vrtna orodja, okovja, deli kmetijske mehanizacije, železni ostanki pri gradbeništvu …;

- električna in elektronska oprema: mali in veliki gospodinjski aparati, telefonski aparati -  stacionarni in mobilni, električne igrače, MP3 predvajalniki, brivniki, tipkovnice, miške, polnilci, električne ščetke, televizorji in monitorji, sijalke, odpadne baterije.

Projekt sta skupaj zasnovali družba Gorenje Surovina d.o.o. in Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Izkupiček od prodaje zbranih surovin bo namenjen za počitnice otrok iz manj spodbudnega okolja, tabore, izlete, počitniško varstvo ter psihosocialno pomoč. Akcija poteka že tretjič, doslej so zbrali več kot 90 tisoč evrov in na počitnice peljali najmanj 170 otrok.  


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media