Potice za pomoč družinam v stiski

21. marec 2018

Najboljše potice z lanskega festivala

Že razmišljate, kakšna potica bo na mizi za velikonočne praznike? Če se ne morete odločiti, boste zagotovo kakšno zamisel dobili na drugem Festivalu velikonočne potice, ki bo potekal na Otočcu 28. in, 29. marca. Podrobneje boste spoznali tradicionalno slovensko sladico in njene sodobne različice, obenem pa prispevali  sredstva za družine v stiski. 

 Na festivalu, ki bo tokrat potekal kar dva dni, lahko sodeluje prav vsak, ki bo spekel potico po svojem preizkušenem receptu in s kakršnimkoli nadevom  Na Grad Otočec jo prinesite od torka, 27. marca, od 9. ure dalje do srede, 28. marca, do 9. ure.

Žirija, v kateri bodo prof. dr. Janez Bogataj, etnolog in avtor knjige Potice iz Slovenije, mag. Marlena Skvarča, senzorična preskuševalka živil, ter Janja Strašek, svetovalka za zdravo prehrano v Termah Krka bo imela dovolj časa, da bo pregledala in poskusila vse prispele potice. Zagotovo bo imela še več dela, kot lani, ko je ocenjevala 56 potic. Naj se pohvalimo, da je najboljšo spekla prav odgovorna urednica Vzajemnosti Jožica Dorniž.

 Vsi sodelujoči na 2. Festivalu velikonočne potice bodo prejeli priznanje za sodelovanje, avtorji najboljših potic pa bodo prejeli zlato, srebrno in bronasto priznanje na slavnostni prireditvi, ki bo na velikonočni četrtek, 29. marca, ob 10. uri. Poleg "festivalskih" potic bodo na ogled tudi potice iz vseh koncev Slovenije, ki jih bodo pripravile članice Zveze kmetic Slovenije.

 Tisti, ki menite, da imate premalo kuharskih veščin, da bi se lotili peke potice, pa v četrtek vseeno pridite na Otočec in kupite kakšno izmed potic. Izkupiček bodo organizatorji, Terme Krka, predali  Območnemu združenju Rdečega križa Novo mesto, ki bo poskrbel, da bo nekaj dolenjskih družin v socialni stiski lepše preživelo prihajajoče praznike. 

Fotografija: J. D. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media