Krkaši vedo: dobro se obrestuje

9. april 2018

Čeprav je marsikateri med zaposlenimi v farmacevtskem podjetju Krka prostovoljec tudi med letom, jih vsako leto več izkaže solidarnost med tradicionalnim tednom humanosti in prostovoljstva. Pripravijo ga aprila, ko podjetje praznuje rojstni dan, spomnimo pa se tudi svetovnega dneva Zemlje in mednarodnega dneva mladih prostovoljcev.

Med 9. in 14. aprilom bodo krkaši  v vseh organizacijskih enotah že sedmo leto zapored zbirali oblačila in obutev, druge potrebščine in hrano za živali, darovali bodo kri, v prostorih Rdečega križa in Karitas bodo pomagali pakirati živilske pakete in sortirati oblačila. V Živalskem vrtu v Ljubljani bodo nekateri urejali park. Družili se bodo s stanovalci iz 29 domov starejših občanov, pripravili jim bodo delavnice za urjenje spomina, skupaj bodo ustvarjali in prepevali. Spet drugi se bodo družili z varovanci centrov za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje ter varstveno-delovnih centrov na Igu, v Ljubljani, Novem mestu, Ljutomeru in Strunjanu. Z nekaterimi bodo spoznavali delo gasilcev in nordijsko hojo, z drugimi bodo obiskali konjeniški center, pekli palačinke ali jih peljali na kopanje. Prvič bodo prostovoljci obiskali dva nova centra , in sicer Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik ter center Iris za slepe in slabovidne v Ljubljani. Skupaj z varovanci bodo urejali zeliščni vrt in se učili, kaj vse delajo čebele. Predvsem pa bodo tkali vezi prijateljstva 

V soboto, 14. aprila, bodo, kot vsakič doslej ob zaključku tedna humanosti, pripravili dan odprtih vrat. Enako kot lani bodo sorodnikom zaposlenih ter slušateljem slovenskih univerz za tretje življenjsko obdobje predstavili delovne procese v Ločni v Novem mestu, omogočili jim bodo tudi meritve krvnega tlaka.

Pri dobrodelnih dejavnostih se krkašem v Sloveniji vsako leto pridružijo tudi tisti, ki delajo v Krkinih podjetjih ali predstavništvih v tujini. Teh je kar 57 odstotkov od vseh zaposlenih. Letos so udeležbo najavili iz 19 držav, kjer se bodo v lokalnem okolju udeležili čistilnih akcij, zbirali bodo oblačila in potrebščine, obiskali otroke v sirotišnicah, darovali kri, pripravili dobrodelni bazar ipd ..

Najbolj predanim prostovoljcem (med njimi je zlasti veliko dolgoletnih krvodajalcev) v zahvalo in za zgled tistim, ki se še niso odločili, da bi se jim pridružili,  že nekaj let podeljujejo posebna priznanja. Priznanje Krkin prostovoljec leta za leto 2017 so prejeli Snežana Ostojić, Boštjan Kmet, Polona Sladič in Andrej Radešček.

A. Ž., fotografija: arhiv Krke


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media