Čokolada v ustih, na obrazu in na mizi 

19. april 2018

 Daleč naokoli mestnega jedra Radovljice bo ta konec tedna dišalo po čokoladi. Od 20. do 22. aprila bo namreč potekal sedmi festival čokolade, ki ga organizira javni zavod Turizem in kultura Radovljica.

 Dogajanje, ki se bo začelo v petek ob 15. uri in zaključilo v nedeljo ob 19. uri, bo na večih prizoriščih: v središču mesta: na Vurnikovem trgu, na Linhartovem trgu, v Radovljiški graščini ter v mestnem parku. Predstavilo se bo 47 razstavljavcev, poleg slovenskih mojstrov bosta sodelovali še čokoladnici iz Italije in Hrvaške. Z degustacijskimi kuponi (eden stane 0,50 evra) bodo obiskovalci lahko pokušali različne vrste čokolad in pralin, trufle, piškote, čokoladne minjone, pite, različne vrste sadja v čokoladi, likerje in tudi čokoladno vino.

Na čokoladnem bio placu bodo ponujali presno čokolado ter dobrote za alergike in diabetike. Na prodaj bodo različni čokoladni izdelki, tudi čokoladni nakit, obiskovalci se bodo lahko udeležili delavnice Hiše eksperimentov, na kateri bodo izdelali svojo čokolado, tako, da bodo pražili kakavova zrna, jih zmleli in vlili v kalup. Ob festivalu bo izšla knjiga Uživanje v čokoladi, avtor je Andraž Briški Javor, pripravili bodo kar sedem koncertov, ob tem pa še druge spremljajoče dogodke: kuharske delavnice in kuharske šove,  poslikava obraza, nagradne, športne in družabne igre. Vsi dogodki so brezplačni.

Organizatorji vabijo obiskovalce, da se v Radovljico pripeljejo z avtobusom ali vlakom, v nedeljo, 22. aprila, pa Slovenske železnice organizirajo poseben muzejski vlak, ki bo obisk festivala čokolade še nadgradil.

Podrobnejši program najdete na: www.radolca.si/sl/festival-cokolade/program


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media