Teden za dobrodelnost

16. april 2018

Utrinek iz Konjeniškega šolskega centra Češča vas.

V farmacevtskem podjetju Krka so s sobotnim dnevom odprtih vrat zaključili letošnji teden humanosti in prostovoljstva, že sedmi zapovrstjo. Pod sloganom Tudi dobrodelnost je del nas se je med 9. in 14. aprilom dobrodelnih dejavnosti udeležilo 1100 sodelavcev prostovoljcev, kar je 20 odstotkov vseh zaposlenih v Krki v Sloveniji in Termah Krka. 

V tednu dni so darovali 120 litrov krvi, zbrali skoraj 4 tone potrebščin in 350 kilogramov hrane za male živali, ki jo bodo podarili zavetiščem za živali. Nekateri so pomagali urejati okolico v ljubljanskem živalskem vrtu. Prav tako so prostovoljci pomagali pri razvrščanju oblačil na Karitasu in Rdečem križu, obenem so pripravili 600 prehrambnih paketov.

Krkaši so se družili s stanovalci 31 domov za starejše, pripravili so jim ustvarjalne delavnice, tombolo, delavnice za boljši spomin, skupaj so pekli pecivo, pripravili so jim glasbene in pevske nastope. Z varovanci in učenci 10 varstveno-delovnih centrov, šol s prilagojenimi programi ter nekaterih drugih zavodov in ustanov po vsej Sloveniji so spoznavali čebelarstvo, se učili plesnih korakov, urejali zeliščne vrtičke, se družili s konji …

V soboto so na Krkini osrednji proizvodni lokaciji v Ločni v Novem mestu gostili slušatelje Univerze za tretje življenjsko obdobje ter zaposlene v humanitarnih ustanovah, domovih starejših in drugih zavodih, s katerimi sodelujejo v akciji. Dvatisoč obiskovalcem so pripravili  ogled sodobnega obrata za proizvodnjo trdnih oblik zdravil Notol 2, poučna predavanja, jim svetovali v skrbi za zdravje in organizirali meritve krvnega tlaka, sladkorja v krvi in holesterola.

 V dobrodelnih dejanjih so se zaposlenim v Sloveniji za en dan pridružili sodelavci iz podjetij in predstavništev v tujini iz kar 20 držav. 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media