Dnevi prostovoljstva 

25. april 2018

Zaposlenim so se pridružile prostovoljke Društva upokojencev Lek.

 Novartis v Sloveniji že štirinajstič prireja Dan sodelovanja z lokalno skupnostjo, ko zaposleni z veseljem izkoristijo priložnost, da naredijo nekaj dobrega v svojem okolju. Različnih prostovoljskih dejavnosti, ki se odvijajo v času od  16. aprila do 15. maja se udeležuje 650 zaposlenih: družijo se s starostniki, darujejo kri, zbirajo hrano, urejajo okolice šol in drugih ustanov, pripravljajo izlete za otroke s posebnimi potrebami in še mnogo več.

Med drugim so pripravili zbiralno akcijo in pakete pomoči za Anino zvezdico, s prosilci za azil so obiskali Hišo eksperimentov, v Žireh so pogozdovali in darovali kri. Do 15. maja, ko z letošnjo akcijo zaključijo, bodo pomagali pri urejanju letovišč ZPMS Pacug in Kranjska Gora, okolice in prostorov Malega Doma v Šiški – Zavoda Dolfke Boštjančič, zdravilišča Rdečega križa Slovenija na Debelem rtiču, Centra Janeza Levca na Dečkovi ulici v Ljubljani, Vrtca Mengeš in Zavetišča Horjul. Družili se bodo s starostniki iz domov v Ljubljani, Mengšu, Lendavi in na Prevaljah. Pobarvali bodo ribiško brunarico ob ribniku Češnjevek in uredili njegovo okolico, urejali zunanje površine Ozare v Lendavi, za otroke Dvojezične osnovne šole II Lendava pripravili športni dan in varovancem doma Altra na Prevaljah skuhali kosilo. Skupaj z otroki s posebnimi potrebami OŠ Roje bodo obiskali Postojnsko jamo, se skupaj z osebami z možgansko poškodbo enote Mavrica (Zavod Dolfke Boštjančič) vozili z ladjico po Ljubljanici in priskočili na pomoč enemu izmed sodelavcev na Prevaljah.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media