Avtomat za prodajo izdelkov brez embalaže

28. april 2018

 Podjetje Snaga je na Povšetovi ulici v Ljubljani namestilo prvi samopostrežni avtomat za prodajo izdelkov brez embalaže. Poimenovali so ga BERT (sestavljanka iz: BE - brezembalažna, R - reuse/ponovna uporaba embalaže in T- trgovina). S svojo embalažo lahko kupci pridejo po bio čistila, šampon ter več vrst kisa in olja.

Vsi izdelki so slovenski in narejeni po trajnostnih merilih. Bio čistila: detergent za pranje perila, detergent za strojno pomivanje posode, univerzalno čistilo in tekoče milo, so znamke Sivček. So ročno narejeni in vsebujejo le ekološko pridobljene sestavine. Šampona (za otroke in za odrasle), sta proizvedena v Iliriji. Naravni jabolčni, vinski in alkoholni kisi so znamke Renški hram. Stoodstotno nerafinirano bučno olje pa je narejeno na kmetiji Banfi.

Tudi oprema trgovine je je narejena iz odpadne plastične embalaže, ki jo stopijo in predelajo v plastične plošče, iz katerih nastane pohištvo. Samopostrežni avtomat je odprt od torka do sobote med 9. in 17. uro v Centru ponovne uporabe na Povšetovi ulici 4 v Ljubljani.

Snaga  namerava predvidoma jeseni na osrednji ljubljanski tržnici odpreti prvo prodajalno brez embalaže. Tam naj bi poleg tekočih izdelkov prodajali tudi živila v razsutem stanju.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media