Cankar praznuje

9. maj 2018

 Jutrišnji rojstni dan pisatelja in dramatika Ivana Cankarja - naj spomnimo, rodil se je 10. maja 1876 na Vrhniki, umrl pa  11. decembra 1918 v Ljubljani - bodo v Cankarjevem domu (CD) proslavili posebej slovesno.

Pri njegovem spomeniku na ploščadi Trga republike bo jutri ob 12.30 prireditev, na kateri bo obiskovalce nagovorila Uršula Cetinski, generalna direktorica CD, igralec Marko Mandić bo odigral odlomek iz drame Hlapci, APZ Tone Tomšič pod vodstvom Jerice Gregorc Bukovec pa bo zapel skladbi  Očenaš hlapca Jerneja skladatelja Karola Pahorja in Knez Marko skladateljice Katarine Pustinek Rakar.

Zvečer, ob 19. uri, bo v Cankarjevem domu koncertna uprizoritev predstave Iz lepih časov (1898–1907) Iva Svetine. Avtor je predstavo naredil na podlagi izbora iz Cankarjevih pisem svoji prvi ljubezni Anici Lušinovi, ki so pravi literarni izdelki. Nastopajo: Daša Doberšek, Jana Zupančič, Uroš Fuerst in  Jernej Gašperin. Brezplačne vstopnice si zagotovite v informacijskem središču CD v podhodu trgovine Maximarket.  

Na predstavo Iz lepih časov se navezujeta tudi dogodka, ki bosta v teh dneh v Kosovelovi dvorani CD.  Že danes ob 19. uri se lahko udeležite predavanja Petra Kolška Cankar in ženske Petra Kolška. V petek, 11. maja , prav tako ob 19. uri pa vabljeni na predavanje dr. Svetlane Slapšak z naslovom Cankar in erotika.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media