Festival alpskega cvetja

25. maj 2018

Triglavska roža

 Danes se začenja 12. mednarodni festival alpskega cvetja v Bohinju, ki bo ob 240. obletnici prvega vzpona na Triglav posvečen štirim alpskim cvetlicam, ki so poimenovane po najvišjem slovenskem vrhu. To so triglavska roža, triglavski svišč, triglavska neboglasnica in triglavski dimek. Konec 18. stoletja jih je poimenoval raziskovalec Baltazar Hacquet.

Triglavska neboglasnica

 Do 10. junija se bo zvrstila vrsta kulturnih in izobraževalnih prireditev, povezanih s cvetličnimi temami, od likovnih razstav in glasbenih večerov do delavnic o tem, kako lahko samoniklo cvete polepša in obogati naše življenje. Ob koncih tedna bo odprta festivalska tržnica (kuhinja na prostem, tematsko obarvana tržnica in koncerti). Med drugim bodo obiskovalcem na voljo tečaji fotografije, kulinarične delavnice, spoznavanje čebelarstva in likovni tečaji. Pod vodstvom domačih vodnikov in botaničnih strokovnjakov bodo obiskovalci spoznavali cvetlično bogastvo Bohinja, kjer raste več kot 1000 različnih rastlinskih vrst.

Triglavski dimek

 S festivalom, ki ga pripravlja Turizem Bohinj, želijo v Bohinju predstavitvi rastlinsko pestrost tega območja in spodbujati spoštljiv odnos do njenega ohranjanja, tako pri domačinih kot pri turistih in obiskovalcih.

Podrobnejši program najdete na: https://www.bohinj.si/alpskocvetje/


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media