V Železnikih bodo 24 ur klekljali

1. junij 2018

Turistično društvo Železniki že tretjič zapored pripravlja prireditev, na kateri bodo mojstrice in mojstri klekljanja iz Slovenije neprekinjeno klekljali vse od 19. ure danes do 19. ure v soboto.

Obenem bodo razstavili čipke, ki so jih klekljarice in klekljarji ustvarili na prejšnjih tovrstnih prireditvah. Možen bo nakup klekljarskega pribora, čipk in spominkov, dražgoških kruhkov, pletenih košar, košev in predpražnikov iz koruznega ličja. Kulturni program bo sooblikoval Harmonikarski orkester Železniki. V soboto bo dogajanje še posebej zanimivo,  saj bodo prikazali stare ljudske obrti:  tkanje in izdelava platna na statvah, predenje na kolovratu, navijanje štren in trenje lanu, vrtanje lesenih cevi za vodo, čevljarska opravila, pletenje košar in izdelava predpražnikov iz koruznega ličja, igranje starih družabnih iger, izdelava dražgoških kruhkov in izdelava skrilnatih plošč.

V klekljarskem maratonu bodo sodelovali klekljarice, klekljarji in klekljarska društva iz vsepovsod ter tudi učenci Čipkarske šole Žiri. Čipko, ki bo nastala, pa bodo razstavili na 56. Čipkarskih dnevih v Železnikih, ki bodo potekali od 27. junija do 1. julija. 

Foto: TD Železniki


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media