Še eno lepo srečanje

1. junij 2018

Za nami je 14. srečanje bralcev in prijateljev revije Vzajemnost, še en dogodek, ki bo mnogim - na Mali Lošinj smo se peljali kar z osmimi avtobusi - pustil lepe spomine. Sončno vreme, prijetno toplo morje, lepo urejen hotel s prijaznim osebjem in odlično hrano … vse to je pripomoglo k dobremu razpoloženju,  simpatični vodnice, vodniki ter animatorke in animatorji Kompasa pa so skrbeli, da nam ni ničesar manjkalo.

Že krajši postanek na poti v mestu Krk na otoku Krku , je dal slutiti, da nas čakajo vroči dnevi. Še dobro, da so nas pred soncem varovale bele kape, ki jih je bilo videti povsod ...  Vseeno smo se  na prvem sprehodu skozi središče Malega Lošinja držali sence, ob prihodu v zaliv Sunčana uvala pa zadovoljno ugotovili, da se hotel Vespera skriva v zavetju borovcev. 

Plesalci folklorne skupine Manfrina iz Malega Lošinja so slovenskim izletnikom pripravili lepo dobrodošlico. V slikovitih nošah so nam tri generacije plesalcev prikazale plese s Suska, Lošinja in Cresa. Odgovorna urednica  Vzajemnosti mag. Jožica Dorniž ter generalni direktor Zavoda za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje Marijan Papež sta udeležencem zaželela prijetno bivanje. Potem so se nekateri odpravili na prvi sprehod ob morju, drugi pa že na večerjo, da so si nabrali moči za večerno zabavo s plesom. Za sproščeno vzdušje in nagradne igre je skrbel Dejan Slak, ki so si ga številni zapomnili že s prejšnjih dveh srečanj.

Pirati na morju

Prvo jutro je precej izletnikov začelo s telosvatbo - razgibavanje pod vodstvom profesorice športa in dolgoletne sodelavke Vzajemnosti Savine Vybihal.

Večina se je odpravila na izlet, nekateri z avtobusom na otok Cres, drugi pa z ladjo na otok Susak. Peljali smo se s piratsko ladjo, kar pa ni prestrašilo delfinov, ki so na veliko navdušenje izletnikov plavali v bližini in izvajali akrobacije.

Susak je poseben otok, kot so posebni njegovi prebivalci, ki jih je še okoli 80.  V cerkvi nam je duhovnik razložil zgodovino otoka in nas spodbudil, da je po cerkvi zadonela lepa Marijina pesem … Na poti nazaj smo se ustavili še na otoku Velike Srakane, kjer živi le še pet ljudi. Ena od teh je Slovenka Blanka, ki z možem goji ovce, kokoši in gosi ter prideluje zelenjavo.

Rahlo utrujeni smo po vrnitvi poslušali predavanje o zdravilnih zeliščih, ki rastejo na Malem Lošinju, od smilja in sivke do mirte in rožmarina. Z zeliščarico Sandro Nikolič so se nekateri odpravili še ogled aromatičnega vrta …

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fotografije: Jožica Dorniž in Maja Skube

Oglejte si tudi

Razigrano, pisano in veselo
29. september 2023

Starejši niso breme družbe
28. september 2023

Nova predsednica Zdusa je postala Zdenka Jan
19. junij 2023 Po dveh mandatih vodenja...

Ko se prijatelji spet srečajo …
2. junij 2023 Spomini z jesenskega srečanja...

Pokazali so bogastvo ustvarjanja po društvih
26. maj 2023 Včeraj so se na Gospodarskem...

 


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media