Nesrečna leta prve svetovne vojne 

6. junij 2018

 Ob stoletnici konca prve svetovne vojne je izšla posebna številka revije SLO, časi, kraji, ljudje  s podnaslovom: 1914-1918 med vojno in spominom.  

Na 106 straneh je objavljenih 15 prispevkov najvidnejših poznavalcev prve svetovne vojne z dokumentarnimi fotografijami in pričevanji udeležencev (pisma, dnevniki …); s poudarkom na slovenski vojni izkušnji. Izvemo marsikaj o vojnih taktikah,  najpomembnejših bitkah in grozotah na bojišču, pa tudi o življenju v zaledju, vključno z delovno mobilizacijo, v katero so bile vključene tudi ženske in otroci, o vojni propagandi ter o goriških in drugih slovenskih beguncih - okrog 80.000 jih je bilo razseljenih po vsej Avstro-Ogrski.

Predstavljena sta še Kobariški muzej  in Goriški muzej na gradu Kromberk, ki  preko razstav ohranjata spomin na ta kruti čas pred stotimi leti. V reviji so tudi fotografije  nekaterih spomenikov žrtvam prve svetovne vojne po Sloveniji in opis Poti miru od Alp do Jadrana.

Revijo SLO izdaja Založba Družina, naročite jo lahko na e-naslovu: narocila@druzina.si (poštnina je vključena v ceno) ali pa jo kupite v kioskih Delo prodaja.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media