Vrtnice in lipicanci

7. junij 2018

 V Arboretumu Volčji Potok se bodo obiskovalci naslednje tri dni naužili različnih lepot. Tako tisti, ki imajo radi naravo in še zlasti vrtnice, kot ljubitelji čudovitih elegantnih belih konj iz Lipice bodo zagotovo uživali.

V arboretumu v juniju cveti več kot 930 različnih sort vrtnic Največ je burbonk  in različnih skrižank, med njimi je tudi  24 botaničnih vrtnic (šipkov). Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije, jutri, 8. junija, popoldne prireja Dan vrtnic. Začelo se bo ob 18. uri  s predavanjem  Matjaža Mastnaka  o zgodovini vrtnic s slik Narodne galerije, sledil bo voden ogled po spodnjem in zgornjem rozariju. Ob tem bodo odkrili spominsko obeležje za kongres Svetovne zveze društev ljubiteljev vrtnic leta 2017 v Ljubljani.  Sledilo bo družabno srečanje, predstavitev projekta Valvasorjeva vrtnica in razglasitev rezultatov glasovanja za najlepšo vrtnico, za katero bodo glasovali udeleženci dogodka.

 Elegantni lepotci

Konec tedna pa bodo med zelenje in vrtnice zagalopirali plemeniti lipicanci.  Obiskovalci jih bodo lahko pobliže spoznali v  soboto ob 16. uri in v nedeljo ob 11. in 15. uri. Lahko se bodo zapeljali s kočijo ali pa uživali ob predstavi klasične dresure. Še posebej občudovanja vredne so figure t.i. šole nad zemljo, ki zahteva veliko znanja in zaupanja med jahačem in konjem in zato velja za  vrhunec umetnosti klasičnega dresurnega jahanja.

 Foto: www.arboretum-vp.si


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media