Brezplačne kulturne prireditve

8. junij 2018

 Z baletno predstavo Labodje jezero, ki jo bodo izvedli plesalci Opere in baleta SNG Maribor se danes ob 21. uri začenja deseti festival Junij v Ljubljani. Na Kongresnem trgu ali v parku Zvezda se bo do  21. junija zvrstilo najmanj 30 plesnih, glasbenih in gledaliških dogodkov.

 Dopoldan in popoldan (ob 10. in 17. uri)  bodo prišli na svoja račun otroci na delavnicah, lutkovnih, gledaliških, glasbenih in plesnih predstavah,  večeri pa bodo namenjeni vrhunskim umetniškim dogodkom.  Med drugim bo 13. junija nastopil Državni ansambel Ruski kozaki.

V okviru 14-dnevnega festivala se bodo zvrstili še tematski dnevi: Dan za rock (9. 6.), Dan za ples (15. 6.), Impro dan (17. 6.), Cirkuški dan (18. 6.) in Baletni dan (19. 6). V Knjižnici pod krošnjami v parku Zvezda pa bodo dogodki, ki bodo povezovali knjigo in umetnost, saj je Ljubljana Unescovo mesto literature in članica Unescove mreže kreativnih mest.

Festival se bo zaključil z Praznikom glasbe, ko bo 21. junija ulice, trge in mostove preplavila glasba različnih zvrsti in za vse okuse. Glasbeniki, skupine in zbori, skupaj več kot štiristo glasbenikov in pevcev vseh generacij, bodo nastopili na  Kongresnem in Prešernovem trgu, na Starem in Mestnem trgu in na mostovih Ljubljanice.

Vsi dogodki so brezplačni. Program najdete na spletni strani: www.ljubljana.si. Tisti, ki vam je sodobna tehnika blizu, boste lahko vse informacije v zvezi s festivalom izvedeli preko klepeta v FB Messengerju z Gospodično KUL. 

Festival Junij v Ljubljani ima tudi dobrodelno noto in sicer zbiranje sredstevza Zvezo prijateljev mladine Slovenije, da bi čim več otrokom iz socialno ogroženih družin omogočili brezplačne počitnice! S poslanim SMS sporočilom s ključno besedo POMEZIK5 na 1919 lahko darujete 5 evrov za letovanje otrok.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media