Poletna noč v muzejih

15. junij 2018

Vsako tretjo soboto v juniju slovenski muzeji in galerije svoja vrata odprejo tudi ponoči. Letos bo poletna muzejska noč jutri, 16. junija, ko bo od 18. do 24. ure brezplačni vstop v kulturne hrame, večina bo pripravila še dodatne programe.

Tako Pokrajinski muzej Celje vabi na vodeni ogled razstave Steklo na Celjskem od 18. stoletja do danes v Stari grofiji. V Ljubljani bodo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (MAO) pripravili vodene oglede po razstavah, kulinarično druženje, športno razgibavanje ter nočno raziskovanje gradu Fužine. V Slovenskem etnografskem muzeju bo muzejska noč ubrana na temo čebelarstva (ob novoodprti razstavi Kjer so čebele doma). Povezali so se tudi s Slovensko veteransko avto moto zvezo, ki v parku Tabor (12.00 - 20.00) pripravlja razstavo in ocenjevanje okoli 30 starodobnih vozil, pred Kavarno SEM pa bo predstavljeno vozilo Piaggio Ape (it. čebela) ter nekaj skuterjev Vesp (it. osa). V Narodni galeriji bodo vsake pol ure potekala kratka javna vodstva za odrasle in otroke.

Park vojaške zgodovine v Pivki bo obiskovalcem omogočil brezplačni obisk zbirk in razstav. Odprt bo tudi dvorec Strmol v Rogatcu.

Na Vrhniki si lahko jutri med 18. in 24. uro brezplačno ogledate razstavo Moja Ljubljanica. Spoznajte reko Ljubljanico, njeno skrivnostno kraško zaledje, številne arheološke najdbe iz njene struge (repliko najstarejšega lesenega kolesa na svetu) ter zgodovino razvoja Vrhnike, na katero je imela reka velik vpliv. Poseben program pripravljajo za družine, člani bodo preko družabnih iger na zabaven in igriv način spoznali porečje Ljubljanice. Dogajanje bo popestrila kulturno – umetniška tržnica. Pridružili se boste lahko tudi delavnici kvačkanja.

Več podrobnosti najdete na: www.muzejska-noc.si.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media