Mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg

4. julij 2018

 Z dresurno vožnjo se bo v četrtek, 5. julija, v Kobilarni Lipica začelo vrhunsko mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg FEI CAI3*. Najbolj privlačno in adrenalinsko vzdušje se obeta v soboto, ko bo več kot 60 voznikov iz 13 držav navdušilo z drzno maratonsko vožnjo.

Na prenovljenem lipiškem hipodromu bo nastopilo več kot 60 voznikov iz 13 držav z več kot 130 vrhunskimi tekmovalnimi konji. V četrtek in petek, 5. in 6. julija, se bodo pomerili v dresurni vožnji. Najbolj atraktiven del tekmovanja pa se obeta v soboto, 7. julija, ko se bodo tekmovalci po vožnji po posestvu pomerili še v drzni adrenalinski preizkušnji skozi sedem zahtevnih maratonskih ovir. V nedeljo, 8. julija, bo spretnostna vožnja na hipodromu prinesla skupnega zmagovalca.

Nastopili bodo tako vozniki eno- in dvovpreg kot tudi vozniki štirivpreg, v posebnih kategorijah bodo nastopili tudi vozniki vpreg s poniji. Lani je voznik Kobilarne Lipica Miha Tavčar tu z lipicanci osvojil naziv svetovnega prvaka v maratonski vožnji in tako dosegel najboljši dosežek slovenskega konjeniškega športa vseh časov.

 Povzeto po STA, foto: www.lipica.org


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media