Ana Desetnica vabi k druženju na Gosposvetski ulici 

4. julij 2018

 Na novem prizorišču, ki se bo raztezalo od Argentinskega parka do za promet še zaprte Gosposvetske ceste in tudi drugod po mestu, se danes začenja festival Ana Desetnica v Ljubljani, ki ga pripravlja Gledališče Ane Monro. Do sobote se bodo zvrstile številne predstave, tako v velikem rdečem šotoru kot v parku in po ulicah. Glavna tema letošnje izdaje je Mesto, moja dnevna soba.

Festivalsko dogajanje se bo začelo ob 18. uri s predstavama Čreda v izvedbi francoske skupine La rue pietonne ter En lump ali dva v izvedbi britanskega dua Pocket Fluff Productions. Organizatorji festivala iz Gledališča Ane Monro bodo poskrbeli za posebno festivalsko kuliso, ki bo po novem krasila Argentinski park in lokacije do Gosposvetske ceste, saj so bili primorani osrednje prizorišče festivala zaradi del v središču mesta prestaviti s Slovenske ceste.

Tako bodo dogodki, ki so napovedani na prizorišču Pošta, potekali pred cerkvijo na Gosposvetski, prizorišče Nebotičnik bo po novem pred hotelom Lev, prizorišče Konzorcij pa bo locirano v Argentinski park. Predstave, ki so napovedane pred Cankarjevim domom in na Trgu revolucije ter na drugih prizoriščih po Ljubljani ostajajo na predvidenih lokacijah, prav tako naj bi držali napovedani urniki.

 Druženje v dnevni sobi

Koncept Mesto, moja dnevna soba po besedah producentke in sosnovalke programa Ane Desetnice Polone Prosen vključuje idejo, da se prizorišča festivala spremenijo v prostor druženja. Obiskovalce vabijo, da se ustavijo z umetniki, se usedejo in tudi kaj naredijo. Za petek so denimo zasnovali piknik, ki ga bodo zaznamovale delavnice, obiskovalce pa vabijo, naj kaj pripravijo, če zmorejo za več ljudi, in hrano prinesejo s seboj ter jo podelijo z drugimi udeleženci sproščenega druženja v parku.

Zaradi premikov vsled menjav festivalskih lokacij bo veliko odprtje festivala na sporedu v četrtek z ognjeno predstavo Zadnja simfonija v izvedbi nizozemsko-francoske skupine Cie. Doedl pred Dijaškim domom Tabor. Sicer bo karavana Ane Desetnice v letošnji izdaji obiskala skupno 11 slovenskih mest.

 Program festivala sestavljajo predstave mednarodnih skupin iz vse Evrope, v ospredju letošnjega programa Ane Desetnice pa bodo slovenske predstave. Razlog za to odločitev je, da bodo nagrado urbana Ljubljana, ki je bila lani mednarodna, letos podelili slovenski skupini. Za nagrado se poteguje deset predstav, o najboljši bo odločila mednarodna žirija.

Za Anine nove čevlje!

Obiskovalce festivalov Gledališče Ane Monro vabi, da prispevajo kakšen evro za njihovo delovanje. To lahko storite na več načinov, med drugim z donacijo do 0,5 % dohodnine ali s prispevkom na mobilni donacijski točki.  Vsakemu, ki bo za Anine nove čevlje doniral 20 evrov ali več, bodo v zahvalo podarili lesenega Monrojinega metuljčka, ki jih izdelujejo sami in za katerega si želijo, da postane prepoznaven znak Anine skupnosti oziroma podpore Gledališču Ane Monro, ulični umetnosti in ne nazadnje razvoju urbane kulture. Donatorji bodo povabljeni na letno srečanje Aninih prijateljev.

 Povzeto po STA


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media