Jaz pa pojdem Gorenjsko …

25. julij 2018

 Če se boste v poletnih dneh vozili po Poljanski dolini, se ustavite na Visokem in si oglejte muzejske zbirke v Tavčarjevem dvorcu. To ime se je namreč od začetka 20. stoletja uveljavilo za nekdanje Kalanovo posestvo, saj so bili domačija in njeni nekdanji lastniki vir navdiha Ivanu Tavčarju pri pisanju zgodovinskega romana Visoška kronika.

V lepo prenovljenih prostorih so na ogled razstava Kalanove rodbine, ohranjena originalna črna kuhinja, zbirka Ivana in Franje Tavčar ter predstavitev stavbne dediščine domačije na Visokem. Razstave so odprte ob petkih od 16. do 19. ure ter ob sobotah in nedeljah od 10. do 18. ure. Po predhodnem dogovoru so mogoči ogledi tudi izven odpiralnega časa.

Zadnji julijski konec tedna pa vabljeni na Praznik žetve v Gorenjo vas (Žirovski Vrh Sv. Urbana 35). V soboto, 28. julija, se prireditev začne ob 19.30 s kulturnim programom in domačo kmečko igro Pri sosedovih imajo. Sodelovala bo tudi gostujoča folklorna skupina iz Vranja. V nedeljo se bo dogajanje začelo že v dopoldanskem času s predstavitvijo kmečkih strojev, prikazi starih opravil, ponudbo na stojnicah in slikarskimi razstavami. Ob 15. uri bodo ponovno zaigrali kmečko igro Pri sosedovih imajo, sledila bosta kulturni program in zabava s plesom.


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media