O predsodkih, mitih in dejstvih o staranju

10. september 2018

Ilustracija iz knjige 50 abstraktnih izumov

  V Knjigarni Konzorcij na Slovenski cesti v Ljubljani bo v  torek, 11. septembra, ob 18. uri okrogla miza z zanimivim naslovom: Starine, ne pa crkovine. Nanaša se namreč na vsebino knjig Skrivni dnevnik Hendrika Groena, nizozemskih literarnih uspešnic, ki (na videz) sproščeno odpirajo tabuizirane vidike staranja. O tem, kako se staramo, o oskrbi starejših in njihovem dostojanstvu  se bodo pogovarjali urednica dr. Darja Marinšek, dr. Simon Brezovar, klinični psiholog in Mateja Hauser iz doma starejših občanov Radenci Dosor. 

​Pogovor sodi v sklop mednarodne konference Zgodbe staranja, ki bo 13. in 14. septembra v Central hotelu v Ljubljani pod pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Tuji in domači strokovnjaki z različnih področij bodo govorili o o bioloških dejavnikih, predsodkih, mitih in dejstvih o staranju, o odnosu otrok do starosti, knjigah na temo staranja ter dobrih praksah na področju medgeneracijskega sodelovanja.  Več o programu konference preberite na https://tinabilban.wixsite.com/zgodbestaranja.

Ilustracija: Ivan Mitrevski


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media