Nevladne organizacije predstavljajo svoje delo 

13. september 2018

 Središče Ljubljane bodo danes preplavili nevladniki. Na 17. vseslovenskem festivalu nevladnih organizacij Lupa se bo na stojnicah in s programom predstavilo več kot 130 nevladnih organizacij z najrazličnejših področij od zdravstva in kulture do športa.


S festivalom želijo javnosti sporočiti pomen, ki ga imajo nevladne organizacije za vse nas, poleg tega pa pokazati svoje pestro delo. Pogosto pozabljamo, da nas nevladne organizacije spremljajo na vsakem koraku od zibelke do groba, opozarja Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij kot prireditelj.

Prešernov trg bodo zavzeli pevci, plesalci, igralci in lutkarji. Društvo za kulturo in izobraževanje Impro bo denimo s pomočjo predlogov iz občinstva izvedlo improvizacijsko predstavo, zdravnik kirurg in akademska pianistka bosta priredila koncertno meditacijo s Kristalnim orkestrom, dolgčas pa ne bo niti najmlajšim obiskovalcem.

Stojnice bodo stale na Prešernovem trgu, Wolfovi ulici, Tromostovju in Stritarjevi ulici, letošnja novost pa je program v kavarni Pritličje na Mestnem trgu. V njej bodo potekala predavanja, okrogle mize in delavnice, namenjene širši javnosti. Med drugim se bodo pogovarjali o plesu in razpravljali o izzivih mladih Romov pri vključevanju na trg dela.

V Sloveniji je bilo lani nekaj manj kot 27.000 nevladnih organizacij, med njimi večinoma društva. Število zaposlenih v nevladnih organizacijah se povečuje in jih je že več kot 7800, kar pa še vedno ne dosega povprečja EU. Skoraj 288.000 prostovoljcev je lani opravilo več kot devet milijonov ur prostovoljskega dela v skupni vrednosti 93 milijonov evrov.

Povzeto po STA


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media