Ne pozabite: v soboto čistimo!

14. september 2018

Več kot 70 odstotkov slovenskih občin je pristopilo k sodelovanju v čistilni akciji  Še zadnjič Očistimo Slovenijo, jutri, 15. septembra.  Še niste prepričani, če bi se  tudi vi pridružili največji ekološki akciji sveta, v kateri bo sodelovalo kar 150 držav? Morda vas bodo navedene informacije spodbudile, da se pridružite zadnji hip. 

 Če bi radi čistili: Preverite, kaj se bo dogajalo v vaši občini, kje so zbirna mesta in kdaj se akcija začne (http://www.ocistimo.si/po-obcinah).Če se v vaši občini nič posebej ne dogaja pa vzemite vrečko v roko inse podajte  na sprehod. Odpadke zbirajte ločeno in jih odložite v običajne zabojnike na eko otokih.

Divja odlagališča: Preverite, ali bo v vaši občini potekala akcija čiščenja divjih odlagališč, brežin vodotokov in vodnih teles,   preberite si navodila in kontaktirajte občinskega koordinatorja.

Če vas konkretno čiščenje ne mika, pa posodobite zastarele podatke odlagališč v vašem kraju in dodajte nove. Register je dostopen na: http://register.ocistimo.si. Trenutno je v Registru divjih odlagališč zbranih več kot 10 tisoč divjih odlagališč oz. za 92 olimpijskih bazenov smeti, največji delež (41 %) pa predstavljajo gradbeni odpadki.

Če ne morete ali ne želite pomagati fizično, lahko za dober namen – čistejše okolje prispevate kakšen evro. Uporabniki mobilnih omrežij A1, Telekoma Slovenije, Telemacha in T-2 lahko  prispevate prostovoljne prispevke in podarite sredstva s poslanim SMS na številko 1919  s ključno besedo OCISTIMO, donirajte več denarja ali kupite majico  s sloganom letošnje akcije.

 Več informacij najdete na: http://www.ocistimo.si/

Organizatorji opozarjajo, da je udeležba na akciji na lastno odgovornost! Ne  pobirajte salonitk in drugih azbestnih odpadkov.V primeru, da naletite na neeksplodirana ubojna sredstva ali večje količine nevarnih odpadkov, se obrnite na 113. Ob hujših poškodbah pokličite center za obveščanje na 112. Za druga vprašanja na dan akcije lahko pokličete na: 040 942 217 ali 068 603 168.


Vaši komentarji


© 2024 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

Vzajemnost najdete tudi na družabnih omrežjih Facebook | Twitter | dovod RSS

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media