Zdravilne rastline v tretjem življenjskem obdobju

24. september 2018

  Osrednja tema letošnjega Dneva slovenskih lekarn (26. september) so izdelki iz zdravilnih rastlin. Farmacevti so pripravili posebno brošuro, ki je na voljo v lekarnah, lahko pa jih povprašate še za kak nasvet. 

Zdravilne rastline se že več tisoč let uporabljajo za zdravljenje, preprečevanje in lajšanje različnih bolezni.  Poznamo različne izdelke iz zdravilnih rastlin, npr. zdravilne čaje, zdravila rastlinskega izvora in prehranska dopolnila. Zdravila in prehranska dopolnila se uporabljajo v različnih farmacevtskih oblikah, npr. tabletah, kapsulah, kapljicah ali mazilih, v katere lahko vgrajujemo sveže ali posušene zdravilne rastline, cele ali le določene dele  (cvetove, korenine ali liste), ali pa izvlečke iz zdravilnih rastlin. 

Več o uporabi zdravilnih rastlin v tretjem življenjskem obdobju boste izvedeli na predavanju, ki ga pripravljajo v  Lekarni Ljubljana v torek, 25. septembra, ob 18. uri v Viteški dvorani Križank v Ljubljani. Marsikaj koristnega vam bo povedal mag. farmacije Milan Balaban. Za imetnike Kartice zvestobe Lekarne Ljubljana je predavanje brezplačno.

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani  pa bodo Lekarne Ljubljana  podrobneje predstavile poslanstvo Hiše Ljubhospica (1. oktobra ob 13. uri) in delo prostovoljcev, ki jih imenujejo "srce Ljubhospica" (2. oktobra ob 13. uri).


Vaši komentarji


© 2019 Zavod Vzajemnost, p. p. 134, 1001 Ljubljana, e-pošta: urednistvo@vzajemnost.si, telefonska številka 01 530 78 42

▲ Na vrh strani | Domov | Klub ugodnosti | O nas | Oglaševanje | Pogoji rabe, zasebnost in piškotki | Pravila nagradne igre

revija Vzajemnost in te spletne strani nastajajo z uredniškim sistemom podjetja (T)media